Kayseri'de 'Ahlak konulu' sınav yapılacak! Sınava kimler katılacak?

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde hayata geçirilen proje kapsamında öğrencilere yönelik 'Siyer ve Ahlak konularında yarışma sınavı yapılacağı' ifade edildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 'Ahlak konulu' sınav yapılacak! Sınava kimler katılacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçe Kaymakamlığı-, ilçede öğrencilere yönelik 'Siyer ve Ahlak konularında yarışma sınavı yapılacağını' duyurdu. 

Yahyalı'da bir ay süreyle uygulanacak, sınav yapılacak

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 'Yahyalı Kaymakamlığımız himayesinde İlçe Müftülüğümüz tarafından 1 ay süre ile yaz kuran kurslarında uygulanacak olan 'Camideyiz ve Okuyoruz' projesi kapsamında vakit namazlarına ek olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Dinimi Öğreniyorum’ kitabı okutularak Siyer ve Ahlak konularında yarışma sınavı yapılacaktır' denildi. Diğer yandan Kaymakamlık, ilçe belediyesinin yarışmada başarılı olan öğrencilere ödül vereceğini duyurdu.

'Amaç Peygamber Efendimizin güzel ahlakını çocuklarımıza öğretmek'

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Yahyalı Belediyesi destekleri ile yarışmada başarı olan öğrencilerimize çeşitli ödüller verilecektir. Proje ile Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlakını çocuklarımıza öğretmek suretiyle inançlı ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek gayesini taşıyoruz' denildi. Diğer yandan Yahyalı ilçe Kaymakamı Mehmet Kaya, 'Projenin hayırlı olmasını diliyor, kurslarımızda görev alacak tüm din görevlilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum' dedi. 

Sınav ne zaman yapılacak, hediye olarak ne verilecek?

Yarışmaya 7-15 yaş arasındaki öğrenciler katılabilecek. Sınav 5 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Sınavda başarı elde edenlere, bisikler, futbol topu, voleybol topu ve akıllı saat hediye edilecek. 

Kayseri'de 'Ahlak konulu' sınav yapılacak! Sınava kimler katılacak?