'Adaleti ve liyakati prensip edinip, yeni sistemi oluşturacağız'

'Adaleti ve liyakati prensip edinip,  yeni sistemi oluşturacağız'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yeni göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 38 Kent TV haber merkezine konuştu. İddialı açıklamalar yapan Ekinci,  “Kayseri’nin eğitim ve öğretimini en iyi yere getireceğiz, bunun sözünü veriyorum” dedi.

Kayseri’de bir süre önce göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci,  dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ekinci, Kayseri’nin eğitimde en zayıf yönünün ikili eğitim olduğunu söyledi. Ekinci, “Kayseri’ye çok hızlı bir geliş oldu. Kayseri ile ilgili bir değerlendirme ve araştırma yapma imkanım olmadı. Kayseri’yi tüm Türkiye gibi çok iyi biliyoruz. Sanayicilerin olduğu, hayırseverlerin olduğu Anadolu’yu ayakta tutan kutsal ve özel bir şehir olarak biliyoruz. Bu manada sevinerek koşa koşa geldik. Eğitim sistemindeki istatistiklerin zayıf yönlerin, güçlü yönlerin neler olduğu yönden daha önce bir bilgim yoktu. Kayseri’ye geldikten sonra bir değerlendirme yaptık. İmkanlar Kayseri’yi eğitimde en iyi seviyeye getirecek imkanlar var. Kayseri’de her şey var. Sadece eksi olacağını diyebileceğimiz zayıf yön olarak söyleyeceğimiz ikili eğitim sorunumuz var. Ama ikili eğitimin çözülmesi içinde çok ciddi manada bir gayrete girilmiş. Muhteşemde bir iş birliği var. Belediyelerin desteği var, hayırseverlerin desteği var, bakanlığın ve devletin desteği de yadsınamaz. Bir organizasyon içerisinde bunlarında çözüme kavuşması içinde çalışma yapılıyor. En hızlı şekliyle önümüzdeki sene ikili eğitimde ciddi bir azalma olacak. Ondan sonrada tamamen bitecek. En büyük eksiğimiz şu anda ikili eğitim” şeklinde konuştu.

“HER GÜN ÖĞRENCİNİN, ÖĞRETMENİN VELİNİN YÜZÜ GÜLECEK”

 Kayseri’de okulların fiziki yapılarının yeterli olduğunu dile getiren Ekinci, “Kayseri’nin eğitim ve öğretimini en iyi yere getireceğiz, bunun sözünü veriyorum. “şeklinde konuştu. Ekinci, şöyle konuştu: “Eğitimle ilgili alt yapı burada muhteşem. Var olan ne varsa onun üzerine koyacağız. Bu şehir eğitim açısında en güzel yere gelecek. Ben eğitim öğretim konusunda iddialı konuşmayı severim. Her gün öğrencinin, öğretmenin velinin yüzü gülecek. Her gün daha iyi olacağız. Biz her güne yeni işler yaparak, güzellikler yaparak Kayseri’nin eğitim ve öğretimini en iyi yere getireceğiz. Türkiye’de örnek bir yere getireceğiz bunun sözünü veriyorum”

 “BEN EĞİTİM ÖĞRETİM KONUSUNDA İDDİALI KONUŞMAYI SEVERİM”

“Ben eğitim öğretim konusunda iddialı konuşmayı severim” diyen Ekinci, “Kayseri’yi, Türkiye’de örnek bir yere getireceğiz bunun sözünü veriyorum” dedi. Kayseri’deki eğitimin istatistiklere göre geriye düşmesini de değerlendiren Ekinci, düşüşlerin zaman zaman olabileceğini  belirtti. Ekinci, “Kayseri il 5’lerden 40’lara kadar düştü: daha öncelerde şehirlerin eğitim ve öğretimde istatistikler yayınlanıyordu. Daha sonra bakanlığımız bunları yayınlamadı. Kayseri eğitimde 40’ıncı 45’inci rakamlarının ben doğru olmadığını düşünüyorum. Ama bu bana da geldi. Eğitimde geriye gittiğimiz söylendi. Zaman zaman bu düşüş olabilir. Bütün illerimiz en başarılı olsa da Kayseri bunun neresinde olacağından ziyade neresine gelebiliri konuşmak lazım. Geçmişte arkadaşların yaptıkları güzel işler var. Bizde bu güzelliklerin üzerine koyarak daha da güzelini yapacağız. O zaman bu sıralama da kendiliğinden değişir. Huzur varsa mutluluk olur. Mutlu ve huzurlu bir ortamda da başarı olur. Güven varsa çalışma olur ve akabinde başarı da olur. Önce bizim sağlamamız gereken nokta bir birimize olan güven” dedi.

ADALET VE LİYAKAT VURGUSU

Kayseri’de adaleti ve liyakati prensip edineceklerini ifade eden Ekinci, Kayseri’de yeni yönetim sistemi oluşturacaklarını söyledi. Ekinci, “Öğretmen bu sistemin en değerli çalışanıdır. Adalet en öncelikli bakış açımızdır. Liyakat en önceliğimizdir. Elimizden geldiği kadar bu temeller üzerine bir eğitim sistemi, bir yönetim sistemi ve bir koordinasyon sistemidir. Bizim görevimiz koordine etmek. Elde her şey var bu elde olan güzellikleri bir araya getirerek uygun yerlerde kullanamazsanız başarıya ulaşamazsınız. Biz burada koordineyi iyi yapacağız. İyi bir ekip çalışması ile hızlı bir şekilde ilimizin eğitimini ve öğretimini en iyi yere getireceğiz” diye konuştu.

 “KAYSERİ’DE ZORUNLU HİZMET BÖLGESİ OLUŞTURACAĞIZ”

Kayseri’de öğretmen açığının olmadığını da ifade eden Ekinci, Kayseri’de zorunlu hizmet bölgesi oluşturmak için çalışma yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Kayseri’deki öğretmen açığı: aslında bizim öğretmen açığımız yok. Eğer ailede bir öğretmen bir yerde diğeri ise başka yerde ise başarıyı elde edemezsiniz. Öncelikle bu iki öğretmeni bir araya getirmek zorundayız. Öğretmen açığı yok.  Belli branşlarda belki olabilir. Boş geçen ders yok. Branş öğretmeninin girmediği ders yok. Bazen öğretmenlerin özel nedenlerinden dolayı ya da raporlu olmasından dolayı boş geçen derslerimiz olabiliyor. Bunlara hızlı müdahale etmemiz gerekiyor. Bu noktada bazen gecikmeler yaşanabiliyor. İl genelinde böyle bir sorunumuz yok. Lokal olarak bazı bölgelerde var. Oraların zorunlu hizmet bölgesi olması ile ilgili bakanlığımıza teklif sunacağız. Zorunlu hizmet bölgesi olursa başka yerden tayin isteyen arkadaşlarımız hizmetlerini burada tamamlamak üzere bir umutla buraya gelirler diye düşünüyorum”

Haber Merkezi