Kayseri'de 6,5 yıl sonra gelen hukuk zaferi! Mesleğine geri döndü

Yıllardır verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Orhan Karakaya mesleğine geri döndü. 6,5 yıl sonra gelen hukuk zaferinin ardından Karakaya'ya destek için yarın Şehir Hastanesi önünde basın açıklaması yapılacak. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 6,5 yıl sonra gelen hukuk zaferi! Mesleğine geri döndü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2016 yılında görevden ihraç edilen kamu çalışanları arasında dönemin Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya da vardı. Karakaya, görevden alındığı günden bugüne hukuk mücadelesi başlatmıştı. 6,5 yıl sonra yıllardır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı ve yeniden görevine başladı. 

İDARE MAHKEMESİ 6,5 YIL SONRA KARARINI VERDİ

Ankara 27’nci İdare Mahkemesi bu konuda kararını verdi ve Karakaya’nın ‘Haksız yere meslekten ihraç edildiğine’ hükmetti. Bunun ardından beklenen gelişme oldu ve Karakaya yeniden görevine geri döndü.

Kayseri'de 6,5 yıl sonra gelen hukuk zaferi! Mesleğine geri döndü

HAKSIZLIK ORTAYA ÇIKACAK, YENİDEN GÖREVİMİZE DÖNECEĞİZ DEMİŞTİM
Şehir Hastanesi’nden dün itibariyle Destek Kalite Biriminde görevine başlayan Orhan Karakaya, mutlu olduğunu dile getirerek, bu süreçte kendisine destek verenlere de teşekkür etti. Karakaya, "O günlerde yapılan haksızlık ortaya çıkacak ve yeniden görevimize geri döneceğiz demiştık. 7 yıl sonrada olsa, adaletin yerini bulması bizleri sevindirmiştir. Kaldığımız yerden taleplerimizi dile getirmeye, taleplerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte; yanımda olan sendikam SES’e, hukuk mücadelemde yanımda olan avukatıma, tüm demokratik kitle örgütlerine, kurumlara ve kişilere, en çokta sağlık emekçilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. 

KARAKAYA'YA DESTEK AÇIKLAMASI YAPILACAK
Diğer yandan Karakaya için yarın Kayseri’de destek açıklaması da yapılacak. Kayseri’de sendikal mücadelenin bilinen isimleri arasında yer alan Karakaya’nın 6,5 yıl verdiği hukuk mücadelesini kazanmasının ardından 21 Temmuz Cuma saat 12:30’da Kayseri Şehir Hastanesi acili önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Bu konuda çağrı yapan ve “Mücadeleye devam” mesajı veren SES eski Başkanı Orhan Karakaya ve bazı STK temsilcileri, “Dayanışma duygularıyla katılmak  isteyen tüm dostlarımızı bekliyoruz” çağrısı da yaptı. 

İŞTE O ÇAĞRI

Kayseri'de 6,5 yıl sonra gelen hukuk zaferi! Mesleğine geri döndü

ORHAN BAŞKAN YALNIZ DEĞİLDİR Haberinin detayları için TIKLAYIN