Kayseri'de 30 yıllık kiracı aranıyor

Kayseri'de 20 yıl süreyle kiracı aranıyor. Bu konuda 17 Ekim 2024 tarihinde ihale yapılacak ve kiracılar belli olacak. Aylık kira bedeli ise 10 Bin TL olarak açıklandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 30 yıllık kiracı aranıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de mülkiyeti Mazbut İntifalı Devecizade Hacı Mustafa Efendi Bin Veliyyüddin Efendi Vakfına ait taşınmaz kiraya verilecek. Bu kapsamda Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü yapım veya onarım karşılığı kiralama işi için ihale yapacak. 

Hangi taşınmaz kiralanacak ve ne kadar ücret isteniyor?

Melikgazi İlçesi, 5025 ada, 2 parselde kayıtlı dükkan ve ofis olarak kayıtlı taşınmazın 30 yıl süre ile yapım veya onarım karşılığı kiralanması işine yönelik ihalede ilk yıl aylı 10.000,00 TL artı ihale artışı talep ediliyor. 2. ve 3. yıl  aylık kirasının bir önceki yılın aylık kirası + TÜFE oranında (Tüketici Fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında) arttırılacağı belirtildi. 4.yıl ise aylık 150.000 TL +ihale artışı ve önceki 3 yılın tüfesi talep edilecek.

Kayseri'de 30 yıllık kiracı aranıyor

12 ayın ortalaması alınacak

Devam eden yıllarda 20. yılın sonuna kadar aylık; her yıl bir önceki yılın kira bedeli + TÜFE (oniki aylık ortalaması) olarak elirlenecek.  21. yıl aylık kirasının bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25 oranında arttırılması ile oluşacak bedel+önceki yılın TÜFE olarak istenecek. Taşınmazla ilgili olarak tahmin edilen bedel 85.164.726 TL. Bu bedelin Meclis Kararında inşaat süresince (İlk 3 yıl) belirlenen kira bedelleri ile birlikte inşaat  maliyetinin toplamı olduğu da vurgulandı.

İhale nerede yapılacak?

Kapalı teklif ihale için geçici teminat miktarı ise 2.554.942 TL. İhale 17 Ekim 2024 tarihinde saat 14:30'da Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.