Kayseri'de '200 firma katıldı' denilen o şenlikle ilgili şok iddia!
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde gerçekleştirilen şenlikle ilgili şok iddia. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şenlikte stant kuranların vergi mükellefi olmadığı öne sürüldü. 'Yüzlerce firma dükkan kirası öderken bu şenliğe katılan firmalar herhangi bir kira ödüyor mu?' sorusunun da gündeme geldiği şenlikle ilgili detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri'nin Melikgazi İlçesi Köşk Mahallesi'nde gerçekleştirilen sokak şenliği tartışmaları beraberinde getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Abdullah Sarıhan, 12,13 ve 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen şenlikle ilgili olarak, 'Melikgazi Belediyesi ve Belediye Başkanı Sayın Mustafa Palancıoğlu bu şenliğe izin verirken burada satış yapan firmaların vergi mükellefi olup olmadığına baktı mı?' sorusunu yöneltti.
Kayseri'de yüzlerce firma kira öderken!
'Kazancılar Çarşısında sebze meyve satan seyyar satıcıyı zabıtalar tarafından kovalandığına gözlerimizle şahit olduk. Bir tarafta işportacılığa karşı çıkılırken diğer tarafa ne sebeple göz yumuluyor?' diyen CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Abdullah Sarıhan, 'Yüzlerce firma dükkan kirası öderken bu şenliğe katılan firmalar herhangi bir kira ödüyor mu?' dedi.
Şenliğe 200 firmanın katılmış!
CHP'li Meclis üyesi Sarıhan, ’Zeze Sokak Şenliği' adı altında yapılan ve 3 gün süren şenlikle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Melikgazi ilçemizde 200 firmanın katıldığı duyurulan ve Köşk Mahallesi'nde ‘’Zeze Sokak Şenliği’’ adı altında 3 günlük bir şenlik düzenliyor. Şenlik düzenlenmesi güzel bu konuda bir sorun yok. İnsanlar alışveriş yapsın eğlensin tabiki hayatın doğal akışıdır. Fakat önem arz eden hususlar var! Melikgazi Belediyesi ve Belediye Başkanı Sn. Mustafa Palancıoğlu bu şenliğe izin verirken burada satış yapan firmaların vergi mükellefi olup olmadığına baktı mı? Yüzlerce firma dükkan kirası öderken bu şenliğe katılan firmalar herhangi bir kira ödüyor mu?
Belediye hangi kriterlere göre böyle bir etkinliğe izin vermektedir? Her isteyen kişi yada kuruluş sokak şenliği yapabilir mi?
Bu şenlikler neden belediye bünyesinde yapılmıyor? Neden sadece belli bir mahalleye hitap etmesi sağlanmaktadır? Belsin bölgesinde, İldem, Mimsin bölgesinde, Eskişehir bağlarında, Altınoluk mahallesinde yapılmayan etkinlik 3 gün 3 gece hemde 2. defa düzenleniyor denilerek sadece Köşk Mahallesi'nde yapılmaktadır? Son dönemlerde Sn. Maliye Bakanının da üzerinde sıklıkla durduğu vergi denetimlerinde Kayseri ilimizde galericisinden sanayicisine her esnaf yoğun vergi denetimleri altındayken bu şenlikte bu konulara ne kadar dikkat edilmektedir? Şenlik alanındaki gezimizde yaptığımız küçük bir alışverişte satıcıdan fiş talep etmemiz üzerine fiş veremeyeceğini söylemesini üzüntüyle karşıladık. Daha dün Kazancılar Çarşısında sebze meyve satan seyyar satıcıyı zabıtalar tarafından kovalandığına gözlerimizle şahit olduk. Bir tarafta işportacılığa karşı çıkılırken diğer tarafa ne sebeple göz yumuluyor?