Kayseri'de 20 operasyon düzenlendi: Yüzlerce kişi yakalandı!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyonda, çeşitli suçlardan aranan çok sayıda şahıs yakalandı. Operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi. Detaylar Kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri'de 20 operasyon düzenlendi: Yüzlerce kişi yakalandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele çerçevesinde son 1 haftada yapılan çalışmalarda toplamda 198 yıl 7 ay 12 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 124 şahıs yakalandı.

Kayseri'de emniyet güçleri tarafından düzenlenen büyük çaplı operasyonda, şehir genelinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü soruşturmaları kapsamında 2 şahıs hakkında yasal işlem yapılırken, kumar oynatılması suçundan 1 kişiye adli işlem uygulandı. Kumar oynadığı tespit edilen 5 kişiye ise toplamda 32 bin 125 TL idari para cezası uygulandı.

Operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmat miktarı ise dikkat çekti. 10 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 6 adet kurusıkı tabanca, 1 adet havalı tabanca, 7 adet kapsam dışı bıçak ve 142 adet fişek emniyet güçlerince ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  11 kilo 115,77 gram narkotik madde ve 1 adet hassas terazi de yakalandı.20 ayrı operasyonda 34 şüpheli hakkında yasal işlem yapılırken, 12 şüpheli tutuklandı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından toplamda 198 yıl 7 ay 12 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 124 şahıs yakalandı; bu şahıslardan 61’i adli makamlarca tutuklandı. Kaçakçılık suçuyla mücadele kapsamında ise 255 paket kaçak sigara, 42.100 adet makaron, 223,5 kg kaçak tütün, ve 14 şişe kaçak alkol ele geçirildi. Bu olaylarla ilgili 20 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Hırsızlık olaylarının aydınlatılması için de önemli çalışmalar gerçekleştiren emniyet güçleri, 21 faili meçhul hırsızlık olayını çözdü. Bu olaylarla ilgili 11 şüpheli yakalanırken, 5'i tutuklandı. Çalıntı 1 adet otomobil, 2 adet motosiklet ve 800 bin  TL değerindeki diğer çalıntı eşyalar sahiplerine teslim edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Kayseri Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü olayın önlenmesi, suça karışmış şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir" denildi.