Kayseri'de 20 arsa satışa çıkıyor!

Kayseri'de arsa ihaleleri tüm hızıyla sürüyor. Bu kez de mülkiyeti Belediye ait 20 adet arsanın satış ihalesi yapılacak. Satışa çıkarılacak arsalar nerede? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 20 arsa satışa çıkıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Belediyelerin arsa ihaleleri sürüyor. Belediyeye gelir elde etmek amacıyla yapılan rsa ihalelerine bir yenisi daha eklendi. Kayseri'de belediye bu kez de 20 adet arsa satışı için ihale düzenleyecek. Develi Belediyesi'nden yapılan açıklamada, mülkiyeti belediyeye ait 20 adet arsanın satış ihalesinin yapılacağı ifade edildi.
Kayseri'de 20 arsa satışa çıkıyor!
BELEDİYEDEN İHALE DUYURUSU
İhale ile ilgili yapılan duyuruda, "Mülkiyeti Belediyemize ait 08.06.2023 tarih ve 139 sayılı Encümen kararıyla satışına karar verilen, İlçenin Güney Yukarı ve Hoşca mahallelerinde bulunan aşağıda ada, parsel, yüzölçümü ve muhammen bedeli yazılı taşınmazın satışı 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık arttırma suretiyle 03.08.2023 Perşembe günü saat 14.00’de Belediye meclis salonunda belediye encümenin huzurunda yapılacaktır" denildi. Peki satışa çıkarılacak arsaların özellikleri ve muhammen bedeli ile geçici teminat için talep edilen ücretler ne kadar? 
ARSALAR İÇİN TALEP EDİLEN MUHAMMEN BEDEL NE KADAR?

Kayseri'de 20 arsa satışa çıkıyor!
Kayseri'nin Develi ilçesinde yapılacak olan arsa ihalesiyle ilgili diğer detaylar ise şu şekilde: 

1.İhaleye katılabilmek için:
a) Gerçek Kişilerden: Belediyemize yatırmış oldukları geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu, kimlik fotokopisi ve adres bildirim beyanı,
b) Tüzel Kişilerden: Belediyemize yatırmış oldukları geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu, ihaleye iştirak eden şirketin, şirketi temsil eden yetkili şahıs veya şahısların yetki belgesi ve imza sirkülerini ve adres bildirim belgesini ibraz etmeleri ve Belediyemize vadesi geçmiş borcunun olmaması gerekmektedir.
2. İhale üzerinde kalmayanlar geçici teminatlarını geri alabilirler.
3. İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 31. maddesine istinaden Belediye Başkanı tarafından karar tarihinden itibaren en geç 15 işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.
4. İhale üzerinde kalan alıcı, 3. maddede belirtildiği gibi ihalenin onaylanması durumunda yatırdığı geçici teminatını 15 gün içerisinde taşınmazı aldığı miktarın %6’sı oranında kati teminata dönüştürmek zorundadır. Aksi halde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihalesi fesih edilerek geçici teminatı Belediyemize irat kaydedilir. Kesin teminat bedeli, tedavüldeki Türk Parası veya süresiz ve limit içi banka teminat mektubu olabilir.
5. İhalenin onaylanması durumunda İhale üzerinde kalan alıcı yatırdığı geçici teminatını kati teminata dönüştürerek 15 günlük süre içerisinde ihale bedelinin tamamını ödemek zorundadır. Ödeme yapılmadığı takdirde 2886 Sayılı Devlet İhale kanunun 62.maddesi gereğince ihale üzerinde kalan alıcının ikametgâh adresine tebligat gönderilerek 10 günlük süre verilir bu süre sonunda ödeme yapılmaması halinde kesin teminatı irat kaydedilerek ihale feshedilir.
6. Belediyemiz tarafından yapılan ihalelere katılarak bir yıl içerinde teminat yakanlar ihalelere katılamazlar. Ayrıca 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu hükümlerine göre ihaleden yasaklanan şahıs ve firmalarda ihaleye katılamazlar İhaleye katılımlarının tespiti halinde ise ihale fesih edilerek teminat irat kaydedilir.
7. İhaleye ortak katılanlar ihale tutanağını imzalamak zorundadırlar. Aksi halde tapu tutanaktaki isim ve imza sahibi adına verilir. Ortaklar tarafından başka bir hisse oranı belirtilmemiş ise eşit oranda tapu işlemi yapılır.
8. Satışı yapılan arsaların Tapu tescil işlemleri ihalenin kesinleşmesine müteakip ihale bedelinin tamamı yatırıldıktan sonra yapılacaktır.
9. İş bu ihale şartname ve ekleri Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde ücretsiz görülür ve temin edilir.
10. Bu Şartnamede bahsedilmeyen konular için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile bu kanuna göre çıkarılan tüzük ve yönetmelik, tebliğ ve genelge hükümleri uygulanır.
11. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre İhale Komisyonu Belediye Encümeni olup mevzuatlar çerçevesinde ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedelin tespitinde Belediye encümeni yetkilidir.
12. İş bu ihaleden doğacak anlaşmazlıklar halinde, çözümüne Develi mahkemeleri yetkilidir.
13. İş bu şartname 13(On üç) maddeden ibaret olup, ayrıca İhale Kanunu Hükümlerine göre sözleşme mukavelesi yerine kaimdir.