Kayseri'de 2 işçi hayatını kaybetti!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Ağustos ayı verilerini paylaştı. Verilere göre ülke genelinde Ağustos ayı içinde meydana gelen kazalarda 179 işçi hayatını kaybetti. Kayseri'de de 2 işçi yaşanan kazalar sonrasında hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri haber bülteninde

Kayseri'de 2 işçi hayatını kaybetti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kısa adı İSİG olan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Ağustos ayı verilerini açıkladı. İSİG, 'Yüzde 73’ünü ulusal basından; yüzde 27’sini ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, sendikalar ve yerel basından öğrendiğimiz bilgilere dayanarak tespit ettiğimiz kadarıyla Ağustos ayında en az 179, yılın ilk sekiz ayında en az 1201 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti' açıklamaıs yaptı. 

Kayseri'de 2 işçi hayatını kaybetti!

Açıklamada, 'Mevsimlik tarım işçiliği, çobanlık ve besicilik yapan 4 çocuk, inşaat işçisi 2 çocuk ve otel işçisi 1 çocuk olmak üzere bu ay en az 7 çocuk işçi hayatını kaybetti. Tabi bir de yaralanan onlarca çocuk var. Çocuk işçi ölümleri artarak devam ediyor' denildi. 

İşte İSİG tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler:

Ağustos ayında iş cinayetlerinin işkollarına göre dağılımı

İnşaat, Yol işkolunda 47 işçi; Tarım, Orman işkolunda 39 emekçi (20 işçi ve 19 çiftçi); Taşımacılık işkolunda 24 işçi; Konaklama, Eğlence işkolunda 10 işçi; Madencilik işkolunda 8 işçi; Gemi, Tersane, Deniz, Liman işkolunda 8 işçi; Belediye, Genel İşler işkolunda 8 işçi; Ticaret, Büro, Eğitim, Sinema işkolunda 6 işçi; Enerji işkolunda 6 işçi; Metal işkolunda 5 işçi; Petro-Kimya, Lastik işkolunda 3 işçi; Gıda, Şeker işkolunda 2 işçi; Tekstil, Deri işkolunda 2 işçi; Çimento, Toprak, Cam işkolunda 2 işçi; Ağaç, Kâğıt işkolunda 1 işçi; İletişim işkolunda 1 işçi; Sağlık, Sosyal Hizmetler işkolunda 1 işçi; Savunma, Güvenlik işkolunda 1 işçi; Elimizdeki veriler ışığında çalıştığı işkolunu belirleyemediğimiz 5 işçi hayatını kaybetti.

Kayseri'de 2 işçi hayatını kaybetti!

İş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı

Yüksekten Düşme nedeniyle 41 işçi; Trafik, Servis Kazası nedeniyle 36 işçi; Ezilme, Göçük nedeniyle 32 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 15 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 11 işçi; Kalp Krizi, Beyin Kanaması nedeniyle 10 işçi; İntihar nedeniyle 8 işçi; Şiddet nedeniyle 8 işçi; Nesne Çarpması, Düşmesi nedeniyle 3 işçi; Diğer nedenlerden dolayı 15 işçi hayatını kaybetti.

Kayseri'de 2 işçi hayatını kaybetti!

Kayseri'de işçi ölümlerinin yaşandığı iller arasında

Ağustos ayında Türkiye’nin 57 şehrinde ve yurtdışında iki ülkede (kısa vadeli çalışmak için gidilen veya Türkiye menşeili şirketlerde çalışan) iş cinayeti gerçekleştiğini tespit ettik: 13 ölüm İstanbul’da; 8’er ölüm Aydın ve Şanlıurfa’da; 6’şar ölüm Çorum, Gaziantep ve Muğla’da; 5’er ölüm Adıyaman, Balıkesir, Düzce, Hatay, Malatya, Mersin ve Tekirdağ’da; 4’er ölüm Denizli, Diyarbakır, İzmir, Manisa ve Sakarya’da; 3’er ölüm Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Erzincan, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kütahya ve Osmaniye’de 2’şer ölüm Afyon, Aksaray, Amasya, Ardahan, Bursa, Çanakkale, Giresun, Hakkari, Isparta, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mardin, Sivas, Şırnak, Trabzon, Yalova ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Bartın, Batman, Bayburt, Burdur, Erzurum, Eskişehir, Karaman, Kırşehir, Niğde, Sinop, Uşak, Yozgat, Moldova ve Senegal’de meydana geldi…

Kayseri'de 2 işçi hayatını kaybetti!

2024 yılının ilk sekiz ayında iş cinayetlerinin aylara göre dağılımı

Ocak ayında en az 161 işçi,
Şubat ayında en az 149 işçi,
Mart ayında en az 124 işçi,
Nisan ayında en az 165 işçi,
Mayıs ayında en az 142 işçi,
Haziran ayında en az 137 işçi,
Temmuz ayında en az 144 işçi,
Ağustos ayında en az 179 işçi hayatını kaybetti.

Kayseri'de 2 işçi hayatını kaybetti!