Kayseri'de 1 okul, tek sınıf ve 17 öğrenci...

Kayseri'nin Develi ilçedeki eğitim dikkat çekiyor. 17 öğrencisi bulunan okulda, 1,2,3 ve 4'üncü sınıflar bir arada eğitim görüyor. Okulda 1 öğretmen görev yapıyor.

Kayseri'de 1 okul, tek sınıf ve 17 öğrenci...

Kayserili hayırsever Mustafa Suat Köylüoğlu tarafından 2019 yılında Develi ilçesine bağlı Havadan köyüne Tufan Şinasi Köylüoğlu adına 4 derslikli bir eğitim yuvası yaptırdı.

Okulda Havadan köyü etrafında bulunan cambaz ve oluk mezralarındaki okul çağına gelmiş 17 öğrenci eğitim görüyor. 1, 2 ve 3 sınıflarda 4’er öğrenci 4. sınıfta 5 öğrenci olmak üzere toplamda 17 öğrenci tek sınıfta ve bir öğretmen nezaretinde eğitime devam ediyor. 

Bu okul bir nevi eski köy okullarını da anımsatıyor. Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen, “Eskiden köy Okullarında karışık sınıflar olurdu. Bazı okullarda 1 ve 2. sınıflar bazı okullarda 3. ve 4. Sınıflar beraber aynı sınıfta okurlardı. İşte bu okulların Develi’deki en iyi örneği Şinasi Köylüoğlu.” dedi. 

Diğer yandan yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla hayırsever Mustafa Suat Köylüoğlu, okulu ziyaret etti. Ziyaret esnasında okulun tek öğretmeni Esra Deveci ve Garanti Bankası Develi Şube Müdürü Taner Balaban da hazır bulundu. Köylüoğlu, okuldaki öğrencileri ziyaret ederek okulun eksiklerini gidermeye devam edeceğini de ifade etti.