Kayseri Büyükşehir'den Bakanlığa sürpriz transfer

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda görevli bir isim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na transfer oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Büyükşehir'den Bakanlığa sürpriz transfer
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’den önemli isimler Ankara’ya damga vurmaya devam ediyor. 28 Mayıs seçimlerinin ardından kabine belli olmuş ve Kayserili Mehmet Özhaseki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği görevine getirilmişti. Hemen ardından yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de Kayseri’den 5 isim bakan yardımcısı olmuştu. Bu kapsamda önceki dönem Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı yapan Develili Mahmut Gürcan, yeni hükümette Ticaret Bakan Yardımcılığı görevine, Develili Nazif Yılmaz Millî Eğitim Bakanlığı Yardımcılığı görevine, Volkan Ağar Ticaret Bakan Yardımcılığı görevine, Ahmet Yozgatlıgil Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine getirilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakan Yardımcılığına Kayserililer’in yabancı olmadığı aslen Konyalı olan ama Kayseri’de önemli görevler üstlenen Refik Tuzcuoğlu getirilmişti. Kayseri Büyükşehir'den Bakanlığa sürpriz transferDiğer yandan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdürü Vedad Gürgen de Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı olmuştu.
Gürgen’den boşalan koltuğa yeni gelen isim belli oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Kayseri Büyükşehir'den Bakanlığa sürpriz transferBüyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a veda ziyaretinde bulunan Hakkı Alp için Başkan Büyükkılıç, bir mesaj yayımladı. Büyükkılıç mesajında, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine getirilen Kentsel Dönüşüm Daire Başkanımız Hakkı Alp veda ziyaretinde bulundu. Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız mesai arkadaşımıza belediyemize ve şehrimize sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eder, yeni görevinde muvaffakiyetler dilerim.” dedi.Kayseri Büyükşehir'den Bakanlığa sürpriz transfer1986 yılında Kayseri’de doğan Hakkı Alp, 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Alp, 2015 Yılı Aralık ayında Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı görevine atanmıştı.