Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 'tavuk' açıklaması: Her aileye 10 adet dağıtılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ihale ile alınacak olan ve kamuoyunda merak edilen 10 bin tavuk ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 'Her aileye 10 adet olmak üzere toplam bin aileye 10 bin yarka tavuk dağıtılacak' denildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 'tavuk' açıklaması: Her aileye 10 adet dağıtılacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tavuk alacak. 10.000 Adet Tavuk alımına yönelik ihale açık ihale usulü ile yapılacak. Alım yapılacak tavukların  Kayseri'de muhtelif ilçe ve mahallelere yüklenici firma tarafından teslim edileceği belirtilmişti. İhaleye son teklif verme tarihi 13 Ağustos 2024  saat 14:30 olarak açıklandı. İhale Kayseri Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda yapılacak. Belediyenin tavuk alımı ve sonrasında kime ya da kimlere bu tavukları teslim edeceği merak konusu olmuştu. Diğer yandan her aileye 10 adet olmak üzere toplam 1000 aileye 10 bin adet yarka (ferik) dağıtımı yapılacağı belirtildi. Başvurularla ilgili de bilgi verildi. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 'tavuk' açıklaması: Her aileye 10 adet dağıtılacak

Büyükşehir'den açıklama geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tavuk alım ihalesiyle ilgili merak edilen konuya açıklık getirdi. Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticilere yönelik ‘Tavuklar Bizden Üretim Sizden’ kampanyası başlatıldığını duyurdu. 

Konuyla ilgili olarak Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kırsal üreticiye tohum, traktör, arı, küçükbaş hayvan desteği gibi projelerle büyük destek sağlayarak hem şehir hem ülke, hem de aile ekonomisine katkı sağlayan Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ülke çapında ses getiren projelerine bir yenisini daha ekledi. ‘Kayseri’de Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’nun Yaygınlaştırılması Projesi’ olarak ortaya konulan kampanyada başvurular 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü başlıyor.

Yoğun talepte bulunulan projenin hedef kitlesi ‘kadın üreticiler’

Yoğun talep üzerine Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’na yönelik projelendirilen kampanyadan, Kayseri’nin kırsalında ikamet eden ve 18-55 yaş aralığındaki sadece kadın üreticilerin faydalanacağı belirtildi. Destek kampanyası ile kırsal kesimdeki yumurta üretiminin arttırılması ve ekonomik fayda sağlanması hedefleniyor.

Her aileye 10 adet olmak üzere toplam bin aileye 10 bin ferik dağıtılacak

Kadın üreticilere yönelik olarak her aileye 10 adet olmak üzere toplam 1000 aileye 10 bin adet yarka (ferik) dağıtımı yapılacak. Projeden faydalanmak isteyenler, detaylı bilgiye 0352 222 69 73 numaralı telefondan dâhili 2566’ı tuşlayarak ulaşabilirken, kampanyaya başvurular 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 23 Ağustos 2024 Cuma günü Saat 17.00’de sona erecek.

Kampanya için başvuru koşulları ise şu şekilde:

Kayseri’nin kırsalında ikamet eden ve 18 - 55 yaş aralığındaki kadın üreticiler olması. (sadece kadın üreticiler müracaat edebilecektir.) Şartları sağlayan kadın üreticilerimizin başvuru için https://basvuru.kayseri.bel.tr/ üzerinden online, beyaz masadan veya Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatların fazla olması durumunda kura çekilerek dağıtım yapılacaktır. (Her aileden 1 kişi faydalanabilecektir.) Yarka yumurtacı tavuk almaya hak kazananlar 500,00 TL katkı payı ödeyecektir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden 'tavuk' açıklaması: Her aileye 10 adet dağıtılacak

Yarka nedir?

Yarka,  Yumurtacı Irklarda yumurtlama olgunluğuna gelmiş ama henüz yumurtlamaya başlamamış, başlamak üzere olan piliçin büyüğüne verilen isimdir. Irkının ismi ile birlikte kullanılır. Yumurta tavuğunun 117 günlükten ilk yumurtlama yaşı olan 140 gününe kadar olan dönemine yarka deniliyor. Yarka, bir tavuğun yumurtlama döneminden öncesine verilen isim olarak da belirtiliyor.