Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde kriz büyüyor! CHP'li isimden işçilere destek
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan iş bırakma eylemi büyüyor. İşçiler bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış'tan geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda çalışan 160 personel, maaşlardaki adaletsizlik nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı. Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile işveren arasında yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine, çalışanlar maaş farklarının giderilmesini talep ediyor. Tam katılım sağlanırsa; yaklaşık 2 bin 500 belediye personeli iş bırakma eylemine dahil olacak.
Diğer yandan eylem yapacak işçilere bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış’tan geldi. İşçi eylemini desteklediklerini ifade eden Ünalmış, iktidarın emekçileri, emeklileri ve halkın birçoğunu mağdur ettiğini söyledi.
Ünalmış açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Dair Başkanlığı’nda çalışan emekçilerle başlayan, diğer daire başkanlıklarında çalışan emekçilerin toplam 2500 emekçinin desteklediği iş bırakma eylemini biz de destekliyoruz.
Asgari ücretliyi, emekliyi fitreye muhtaç eden, ancak kendi çevresine hizmet eden, halkın bütçesini halk için değil yandaş için harcayan zihniyetin yereldeki temsilcileri emekçilerin haklarını da adil şekilde vermeyip adaletsiz politikalarla emekçileri yıldırmışlardır.
Halkın bütçesini halk için harcamayan, her fırsatta bürokratlarını, yandaşlarını zengin eden başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere AKP belediyeleri ve iktidarı; emekçileri, emeklileri ve halkın önemli birçoğunu mağdur etmeye devam ediyor…
Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait belediyelerde emekçilerin koşulları refah seviyesine uygun artırılmışken ve Halkçı belediyeciliğin önemini bir kez daha vurgularken; emekçilerin iş bırakma eylemini saygıyla karşılıyor, destekliyor, bir an evvel ve adil şekilde haklarına kavuşmaları için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz.”