Kayseri Büyükşehir Belediyesi hangi Bakanlık'tan ne için yardım talep edecek?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hangi konuda 'Mali imkanlarımızın yetersizliği sebebiyle temin edilemiyor' diyerek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kapısını çaldı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hangi Bakanlık'tan ne için yardım talep edecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yardım alınmasına yönelik talepte bulunacak. Konu bugün Belediye Meclisi’nde görüşülerek, karara bağlanacak. Belediyenin mali imkanların yetersizliği sebebiyle Bakanlık’tan yardım istediği ifade edildi. Buna göre, çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesinde kullanılmak üzere iki araç alınacak.  Alınacak araçlar için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yardım alınması talebi Büyükşehir Meclisi’nde görüşülecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hangi Bakanlık'tan ne için yardım talep edecek?

Hangi araçlar alınacak?

Çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesinde kullanılmak üzere acilen 2 adet 4x2 çekici ve 2 adet (72 m3) hidrolik liftli Semitrey’e ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Mali imkanlarımızın yetersizliği sebebiyle Bakanlık’tan yardım talep edilecek

Belediye yetkilileri, ‘Mali imkanlarımızın yetersizliği sebebiyle temin edilemeyen 2 adet çekici (4x2 ) ve 2 adet hidrolik liftli semitreyin (72 m3) satın alınabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan, Bakanlığın uygun gördüğü miktarda yardım talebinde bulunulması’ yönünde görüş birliğine vardı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hangi Bakanlık'tan ne için yardım talep edecek?

Kime bu konuda yetki verilecek?

Büyükşehir Belediye Meclisi yarın bu konuyu da görüşecek ve Belediye adına yardımla ilgili konularda Genel Sekreter Avukat Hüseyin Beyhan‘a yetki verilmesi, yardımın tahsisi yapıldığı takdirde, Belediye Başkanı veya görevlendireceği bir yetkili tarafından teslim alınmasına, alınan yardımın maksadı doğrultusunda kullanılmasına, yardımla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verilen taahhütname hükümlerinin yerine getirilmesine ve Bakanlıkça istenen bütün bilgi ve belgelerin gönderilmesine ilişkin hususların karar ittihazı talebini karara bağlayacak.