Kayseri bu akşam saat 20.30'da orada buluşacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tüm vatandaşları bu akşam saat 20.30'da oraya davet etti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri bu akşam saat 20.30'da orada buluşacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

15 Temmuz, hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçti. 2016 yılında yaşanan darbe girişimi halkın direnişi ile bastırılırken, Türk milleti birlik ve beraberliğini bir daha tüm dünyaya kanıtladı. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan halk unutulmayacak bir demokrasi zaferi kazandı. 

Zaferin yıl dönümünde tüm Türkiye’de çeşitli etkinlikler başladı. Bu çerçevede Kayseri’de sabah saatlerinde ilk olarak şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Ardından 15 Temmuz’a özel hazırlanan sergi gezilecek. Erciyes Üniversitesi’nde de çeşitli konferanslar düzenlenirken, protokol Kartal Şehitliği’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyecek.

Saat 20.30’da Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri yapılacak.  Meydanda yapılacak etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tüm vatandaşları davet etti.

‘Karanlık gecenin ardından aydınlık bir sabaha uyandık’ diyen Başkan Büyükkılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü; ‘15 Temmuz gecesi bu ülke hiçbir zaman unutulmayacak bir hainlikle, alçaklıkla yüzleşmek zorunda kaldı. 

Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimizin kahramanca mücadelesi ile karanlık gecenin ardından aydınlık bir sabaha uyandık. 
15Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde kahraman şehitlerimizi, Ömer Halis Demir’leri unutmamak ve unutturmamak adına yarın akşam saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndayız’.

Kayseri bu akşam saat 20.30'da orada buluşacak