Kayseri birinci oldu! Vali'nin eşi Kayseri adına ödülü Emine Erdoğan'dan aldı

81 il arasında Kayseri'nin birinci olduğu ve ödüle layık görüldüğü programda, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in eşi Sümeyra Çiçek ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan aldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri birinci oldu! Vali'nin eşi Kayseri adına ödülü Emine Erdoğan'dan aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Programı’ kapsamında 81 ilin vali eşleri ile buluştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya koruyucu aileler ve çocuklar da katılım sağladı. 

Devlet koruması altında yetişen gençlerin hikayelerini gururla dinlediklerini söyleyen Emine Erdoğan, “Koruyucu ailemizin örnek teşkil eden deneyimiyle umut bulduk.” diye konuştu. 

Koruyucu aile sistemini güçlendirmeye devam edeceklerini aktaran Erdoğan şu ifadeleri kullandı; “Daha yaşanabilir ve müreffeh bir gelecek, sevgi ve şefkat merkezli bir aile yanında güçlenmiş nesiller eliyle inşa edilebilir.İşte bu nedenle hayati bir öneme sahip olan koruyucu aile hizmetinin çoğalarak yaygınlaşmasını diliyorum.”

Diğer yandan en çok koruyucu aileye sahip olan Kayseri’ye de ödül verildi. Kayseri adına ödülü Vali Gökmen Çiçek’in eşi Sümeyra Çiçek aldı. Aldığı ödül dolayısıyla onur duyduğunu ifade eden Sümeyra Çiçek, “Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin elinden, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü münasebetiyle ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Programı’ kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar sonucu Koruyucu Aile sayımızla 1’inci olan Kayseri’miz adına ödül almış olmaktan onur duydum.” dedi.