'Kayseri batmış! Neden sessizsiniz!'

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı Öner Yiğitoğlu, belediye başkanları ile Oda Başkanlarına seslendi. Ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Yiğitoğlu, 'Kayseri batmış, neden sessizsiniz?' diye sordu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Kayseri batmış! Neden sessizsiniz!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte Kayseri esnaf, sanayici ve tüccarların her geçen gün daha fazla tutarda çekler karşılıksız çıkıyor. Aynı zamanda senetler de protesto ediliyor. Kayseri’de karşılıksız çıkan çek ve protesto senetlerin tutarları 2023 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık 3 kat artış ile 184 milyon TL’yi aştı. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi çek ve senetlere ilişkin 2023 Ağustos ayı verileri bu konudaki çarpıcı tabloyu gözler önüne serdi. 

'Kayseri batmış! Neden sessizsiniz!'

NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR?
Ortaya çıkan bu duruma Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı Öner Yiğitoğlu tepki gösterdi. Yiğitoğlu, 'Kayseri batmış' açıklaması yaptı.  Kayseri ile ilgili olaraya çıkan çek, senet verilerine dikkat çeken Yiğitoğlu, "Karşılıksız çek ve protesto senet 3 kat artmış. Son 7 ayda yaklaşık 40.000 kişi işsiz kalmış. Esnaf, tüccar, sanayici batmış, çalışanlar işsiz kalmış. Ey Ticaret Odası, Ey Sanayi odası, Ey Kesob, Ey Ticaret Borsası ve OSB'ler neden dilsiz ve sağırsınız? Ey Belediye Başkanları millet evine ekmek götüremiyor. Bu yoksulluğu AKP yarattı, biz yaratmadık. Bu ekonomik verilerle yerel seçimlere gireceğiz. Vatandaş sandıkta hesabı soracak sizlere; Biz Demokrat Parti olarak yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu yok edeceğiz" dedi.

'Kayseri batmış! Neden sessizsiniz!'