Beklenen oldu! Karşısına rakip çıkmadı, Baro'da 2'inci kez Başkan oldu

 Beklenen oldu! Karşısına rakip çıkmadı, Baro'da 2'inci kez Başkan oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Barosu’nda seçim tamamlandı. Mevcut Başkan Cavit Dursun, seçime tek aday olarak girdi. “Bir Baro sadece hukuk ve adalet için var olmalıdır” diyen Dursun, kullanılan 1096 oyun, 891’ini aldı.

Kayseri Barosu’nda Cumartesi günü yapılan genel kurulun ardından dünde Adliye Sarayındaki Baro’da bugün seçim yapıldı. 1503  üyesi bulunan Baro’da avukatlar sandık başına gelerek, oylarını kullandı. Kayseri Barosu’nun mevcut Başkanı  Cavit Dursun seçime tek Başkan aday olarak girdi. 1 Nolu Sandıkta oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Dursun, 2 yıl boyunca yapılan çalışmaların takdir edildiğini ifade etti. 2018-2020 yılını kapsayan görev süresine ilişkin seçim yapıldığını kaydeden Dursun, “Genel Kurul’da bizden başka aday çıkmadı. Baromuzun tarihinde 16 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Demek i 2 yıl içerisinde yaptıklarımızla, duruşumuzla, söylemlerimizle meslektaşlarımızın büyük bir takdir ve teveccühlerini kazanmışız ki başka aday çıkmadı. Biz Baroda birlik ve beraberliği makul bir çoğunlukla sağladık. Çünkü bizim söylemimiz, anlayışımız, yönetim anlayışımız şudur; Barolar yargı erkini savunma kurumudur. Bir Baro inanç, mezhep, siyasi parti ile ilgili faaliyetlerde bulunmaması lazım. Barolar basit bir STK, meslek odası değildir. Bir erkin kurumudur ve bu şekilde yönetilmelidir. Biz şükür 2 sene içerisinde bunu gerçekleştirdik. Baroyu bir çatı yaptık. Bir baronun içinde her türlü ve farklı siyasi görüşlere, gruplara, mezheplere, tarikatlara, farklı etnik kökenlere, farklı inançlara sahip kişiler olabilir. Bir Baro sadece hukuk ve adalet için var olmalıdır. Bunu yaptığınız zaman çatı olurusunuz. Bütün grupları kapsarsınız” dedi.

 “BAROLAR ADALETİN SAĞLANMASI İÇİNDİR”

“Bir Baro kalkar da yandaşlık ya da karşıtlık üstüne siyaset yapmaya kalkarsa, farklı görüşteki meslektaşlarını kaybeder” diyen Dursun,  “Oysaki Barolar’ın kuruluş amaçları hukuk ve adaletin sağlanması içindir. Şükür 2016-2018 yılı içerisindeki yaptığımız çalışmalarla, duruşumuzla, hukuk ve adaletle ilgili konularda, halkımızın hukuki ihtiyaçları ve adil yargılanma hakkıyla ilgili konularda sürekli doğruları söyleyerek, zarafet ve nezaket içerisinde hukuki konularda görüşlerimizi söyleyerek ve bunu aktif bir şekilde uygulayarak teveccüh kazandık. Bu yolda bütün meslektaşlarımıza, Kayseri halkına, Ankara’daki üst yönetimlerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Yeni dönemde ana çatıyı  aynı şekilde koruduklarını dile getiren Dursun, şunları söyledi, “Kurullarımızı oluşturduk. Ana çatımızı aynı şekilde koruduk. Yönetimlerimiz ve kurullarımızı biraz daha gençleştirdik.” dedi.

BARO’NUN YÖNETİMİNDE KİMLER GÖREV ALDI?

Baro’nun 10 kişilik yönetiminde bir kez daha görev alan Avukat Niyazi Ünalmış da “Tek aday olması katılımın az olmasına neden oldu. Demek ki Baro yönetiminde genel manada bir memnuniyet de var. Sonuçlar memleketimize, şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Diğer yandan sabah 8.00’da de başlayan seçimler, akşam 17:00 itibariyle sona erdi. Yapılan oy sayımının ardından seçime tek liste ile giren Dursun, ikinci kez Baro Başkanı seçildi. Dursun, seçimde kullanılan 1096 oyun, 891’ini aldı. Dursun’un 10 kişilik yönetiminde ise şu isimler yer aldı: Yavuz Ersolak, Oğuz Erinç, Ertan Alev, Mehmet Soytürk, Zahide Deniz, Nilay Karahan, Doğanay İğde, Burcu Binici, Niyazi Ünalmış ve Halil İbrahim Karaman.

Haber: Cafer ZENGİN