Kayseri Barosu'ndan dikkat çeken 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması

Para hırsıyla bebekleri ölüme gönderdiği iddiasıyla gündeme gelen 'Yenidoğan Çetesi' hakkında Kayseri Barosu'da dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 'Hiçbir ayrım gözetilmeksizin en ağır cezaları almaları için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.' Denildi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Kayseri Barosu'ndan dikkat çeken 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haksız kazanç sağlamak için bebekleri anlaşmalı hastanelere ettikleri ve ihmalleri nedeniyle, bebek ölümlerine neden olduğu iddia edilen ‘Yenidoğan Çetesi’ ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Kayseri Barosu'ndan dikkat çeken 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması

Bu kapsamda Tekirdağ’da bir özel hastanenin ruhsatının iptal edildiği ve hastaların başka hastanelere sevk edileceği bilgisi gündeme gelirken Kayseri Barosu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. ‘Hiçbir ayrım gözetilmeksizin en ağır cezaları almaları için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz’ denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘Kamuoyunda ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak bilinen, içlerinde kamu görevlilerinin ve sağlık çalışanlarının bulunduğu suç örgütü hakkındaki, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyası kapsamında basına yansıyan görüntü ve belgeler kan dondurucu ve dehşet vericidir.
Bilindiği üzere yaşam hakkı, sağlığa erişim hakkı ve çocuk hakları, anayasada ve uluslararası taraf olunan sözleşmelerde en temel hak ve özgürlükler arasında yer almaktadır. Söz konusu temel hak ve özgürlüklerin, onlarca kamu görevlisi ve sağlık çalışanı tarafından, bir örgüt faaliyeti çerçevesinde haksız para kazanma saikiyle; bebekleri öldürecek, yargı mensuplarını tehdit edecek, kamu vicdanını ve kamu güvenliğini bu denli zedeleyecek düzeyde ihlal edilmiş olması asla kabul edilemez.
Kayseri Barosu olarak; sağlık sisteminin içine yerleşmiş bu suç örgütüne ilişkin yargılamanın en kapsamlı şekilde yapılarak örgüt hiyerarşisi içerisinde yer alan herkesin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin en ağır cezaları almaları için sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.’