Kayseri Barosu eski Başkanı Konaç'tan, AK Parti il başkanı duası!

 Kayseri Barosu eski Başkanı Konaç'tan, AK Parti il başkanı duası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de adı kamuoyunda  “başkan adayları” arasında  geçen Kayseri Barosu eski Başkanı Fevzi Konaç, kendisinin aday olmadığını belirterek, “Bilgim dışında ve talebim olmadan gıyabımda gelişen olaylar” dedi. Kedisine yönelik yapılan bazı eleştirilere de yanıt veren Konaç, ayrıca  “Görev alacak kardeşime şimdiden dua ederim ki; Allah şaşırtmasın, gücün kibrine düşürmesin, iktidar nimeti ile imtihan etmesin, adaletten ve merhametten ayırmasın” ifadelerini de kullandı.

Konaç, sosyal medya hesabından “AK Parti İl Başkanlığı ve zorunlu açıklama” başlığıyla şu açıklamayı yaptı: Takip eden kardeşlerim bileceklerdir yaklaşık 1 haftadır şehir dışındayım... geçen çarşamba bir kaç sevdiğim kardeşimin araması ile Ak Parti İl Başkanlığı için adı geçen 22 kişiden biri olduğumu öğrendim ve doğru olup olmadığını sordular... sosyal medyada paylaşılan listede soyadım yanlış yazılmış olsa da gerçekten listede ismim vardı... abartmayayım ama yüzlerce arayan ve soran memnuniyetini bildiren arkadaşım oldu... ama hepsine "-benim haberim ve herhangi bir talebim olmadan, seven bazı kardeşlerimin adımı bu iş için gelen koordinatöre ifade etmiş olduklarını" söyledim. Elbette, siyasete, hakkıyla yapılmak şartıyla ibadet gibi değer veren biri olarak, bu iş için layık görülmek onur verici ve beni mutlu eden bir durum. Ancak belirttiğim gibi bilgim dışında ve talebim olmadan gıyabımda gelişen olaylar. Ama, sevindirici yönü dışında bir kısım insanların beni rakip görerek, bu işe layık olmadığımı ispat etmek amacıyla uzun zaman önce yaptığım "şahsi eleştirilerimi ve fikirlerimi" bulup ilgili koordinatörlere yetiştirmeye çalıştıklarını öğrendim. Bunu yapanların bir kısmı da benim meslektaşlarımmış üstelik. Bu durum beni üzse de yanlışa yanlış, doğruya doğru demekten alıkoymayacak inşa Allah...!!

 BEL ALTI VURUŞLARLA ELDE EDİLEN MAKAMLAR AĞIR İMTİHAN YERLERİDİR

Elbette, herkes kendine yakışanı yapar ama rakibe (!) bel altı vuruşlarla elde edilen makamlar ağır imtihan yerleridir. Bunu yapanlar asla unutmasınlar. Kaldı ki ben ne rakibim ne de böyle bir talebim söz konusu. Akıl vermek haddime değil ama yakışan şey, herkesin ittifak ettiği gibi teşkilata emek vermiş insanlar arasından başkan çıkarılmasıdır. Çünkü insanlar bunu önemserler ve teşkilatın huzuru için buna dikkat edilmelidir.

ALLAH ADALETTEN VE MERHAMETTEN AYIRMASIN

Listede ismi geçen tanıdığım bir çok kardeşim bu işi yapmaya layıktır ve başarılı olacaklardır buna eminim. Benim içinde olmadığım bir yarışta "elenen adam" olmak vasfını da kabul etmediğimi söylemek isterim. Yönetici olmanın ağır yükünü ve vebalini bilen biri olarak, görev alacak kardeşime şimdiden dua ederim ki; Allah şaşırtmasın, gücün kibrine düşürmesin, iktidar nimeti ile imtihan etmesin, adaletten ve merhametten ayırmasın. Son söz; Kendine, iman dolu bir gençliğin inşası yolunda hedefler koymuş biri olarak, verilecek her görevi ibadet saydığımı belirtmek isterim... ve bu yüzden siyasette olmayacağımı, benim bilgim dışında benden kurtulmak için karalama zahmetine girmenin beyhude olduğunu bir kısım arkadaşlara ifade etmeyi görev saydım... dua eder, dua beklerim...!!