Kayseri Baro Başkanından Soylu çıkışı: Konuşmaya çalıştıkça daha da batıyorsunuz…

Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Dursun, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kayseri Baro Başkanından Soylu çıkışı: Konuşmaya çalıştıkça daha da batıyorsunuz…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı programı ve yaşanan süreci değerlendiren Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun, Bakan'ın sorulardan kaçtığını savundu. Başkan Dursun, “Bu iddialardan kurtulamazsınız sayın Süleymen Soylu ve diğerleri... İşin garip tarafı, konuşmaya çalıştıkça daha da batıyorsunuz gibi. Bırakın Hukuk işlesin, Yargı çalışsın, Adalet ve Hak yerini bulsun. Yoksa kamu vicdanı rahatlamaz” dedi.

"BU İDDİALARDAN KURTULAMAZSINIZ! BIRAKIN HUKUK İŞLESİN, YARGI ÇALIŞSIN"
Dursun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Devletin Görevlerinin ve Devletin Âli Menfaatlerinin arkasına sığınarak,Sorulara cevap vermekten açıkça kaçınarak, Ortada kuyu var, yandan geç yaparak, Sıkıştığınız, cevap ver-e-mediğiniz her konuda ; sürekli efelendiğiniz, referandumlar, fiili uygulamalar, HSK üyeliği siyasi pazarlıkları ve atamaları, yüksek yargıya yapılan atamalar vb. hususlarla bağımsızlığını ve erkliğini bitirdiğiniz, her fırsatta menfi olarak itham ettiğiniz, beğenmediğiniz kararları veren hakim ve savcıları görevden aldırdığınız, adli kolluğu bile olmayıp, fiilen kolluk üzerinden kendinize bağladığınız Savcılıklar ile Mahkemelere, Hakimler ve Savcılara, Yargıya ve Hukuka topu atarak ve suçlayarak, Ülkeye getirdiğiniz hukuki ve fiili sıkıntılar nedeniyle, hiçbir anlamı ve sonucu olmayacak sözde şikayetinizi gündeme getirerek,  Yargı erkinin Savunma görevini yaparak, insanların hukuki haklarını savunan Avukatlara ve Avukatlık Mesleğine her fırsatta saldırarak ve itham ederek, Baroları ötekileştirerek, bölerek ve hukuksuz genelgelerle seçimlere müdahale etmek suretiyle dizayn etmeye çalışarak, Devlet adabına, devlet ve hukuk diline, hukukun üstünlüğüne ve hukuk devleti ilkesine uygun olmayan bir üslupla, Bu iddialardan kurtulamazsınız sayın Süleymen Soylu ve diğerleri...İşin garip tarafı, konuşmaya çalıştıkça daha da batıyorsunuz gibi...Bırakın Hukuk işlesin, Yargı çalışsın, Adalet ve Hak yerini bulsun. Yoksa kamu vicdanı rahatlamaz. Şeriatın yani Hukukun kestiği parmak acımaz derler.  Acizane tavsiyem, tüm bu iddialar için, yani Savunmanız için, Avukatlardan profesyonel olarak hukuki yardım ve destek almanızdır. Tabii ki takdir sizlere aittir.