Kayseri Bakanlık beklerken, Bakan yardımcılarından da oldu!

Kayserili bir Bakan yardımcısı daha Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındı...

Kayseri Bakanlık beklerken, Bakan yardımcılarından da oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması merakla beklenen yeni kabineden Bakan beklerken, bir Bakan yardımcısından daha oldu. 
İLK GÜVEN GÖREVDEN ALINDI
18 Kasım 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Sağlık Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven görevden alındı. Aslen Konyalı olan ancak uzun yıllar Kayseri'de görev yapan Güven'in yerine Prof. Dr. Sabahattin Aydın atandı.
DEVELİLİ BAKAN YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI
9 Ocak 2021 tarihinde bu kez de Develili Tarım ve Orman  Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alındı. Aksu, Ağustos 2018 tarihinde Bakan yardımcısı olmuştu. Aksu'nun yerine, TİGEM Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ayşe Ayşin Işıkgece atandı.
BAKAN YARDIMCISI MEŞE DE GÖREVDEN ALINDI
Aksu'nun ardından bu kez de Kayseri doğumlu bir diğer Bakan Yardımcısı yani Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazetede yayımlanan kararı ile görevden alındı. Meşe'nin yerine Bakan Yardımcılığına Doç. Dr. Tolga Tolunay atandı. 
O DA AĞUSTOS 2018'DE BAKAN YARDIMCISI OLMUŞTU! 
Prof Dr Meşe, Erciyes Üniversitesi'nde görev yaparken Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştı.