'KAYSERİ 3 BAKAN ÇIKARMIŞ, 3'Ü DE BİRBİRİNE DÜŞMAN'

'KAYSERİ 3 BAKAN ÇIKARMIŞ, 3'Ü DE BİRBİRİNE DÜŞMAN'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Olay Türk TV’de konuştu. Sansürsüz programında dikkat çeken açıklamalar yapan Ataş,  Kayseri’nin hak ettiği yerde olmadığını belirterek, “Geldiğimiz son dönemde Kayseri üç tane Bakan çıkarmış ve üç Bakan da birbirine düşman. Belediye Başkanı ile öbürü düşman. Diğer Milletvekilleri ile diğeri düşman.  Bunlardan umut kesilmiş durumda.  Birbirleri ile görüşmüyorlar” Böyle bir yapıdan bir şey çıkmasını kimse beklemesin” dedi. Ataş, ayrıca “Kayseri 15 aileye mahkum değildir” ifadelerini de kullandı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ile Gazetesi Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı hem de gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Sansürsüz programında konuşan Ataş, Kayseri’nin yıllardır hak ettiği yatırımları alamadığını belirterek, AK Parti cephesini eleştirdi.

“BUNLARDAN UMUT KESİLMİŞ DURUMDA, BİRBİRLERİ İLE GÖRÜŞMÜYORLAR”

“Kayseri 15 kişiye, 15 aileye mahkum değildir” diyen Ataş, “Geldiğimiz son dönem de Kayseri 3 tane Bakan çıkarmış, 3 Bakan da birbirine düşman. Belediye Başkanı ile öbürü düşman. Diğer Milletvekilleri ile diğeri düşman. Böyle bir yapıdan bir şey çıkmasını kimse beklemesin. Kimse için de bu sürpriz olmasın. Hulusi Akar yeni Bakan oldu. Kayserili diye şimdi herkes ona sarıldı. Ondan medet bekliyor. Bizim daha önce üç tane Bakanımız vardı. Şu anda üçü de Milletvekili, biri de Genel Başkan Yardımcısı iktidar partisinde. Bunlardan umut kesilmiş durumda. Bakıyorsunuz, birbirleri ile görüşmüyorlar. Kayseri halkının işi Allah’a kalmış. Ben bunu diğer illerde söyleyemem. Belediye için Belediye Başkanlığı için, Başkanların, Milletvekillerinin çalışmasını görüyorum. Özellikle Doğu ve Karadenizli Milletvekillerinin nasıl kendi memleketleri için mücadele etiklerini ve neler aldıklarını görüyorum. Bizimkilere de bakınca hayretler içerisinde kalıyoruz” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ’DE BİR KORKU POLİTİKASI YAYDILAR”

“Millet bu yaşananları görüyor” diyen Ataş, “Kayseri’de bir korku politikası yaydılar. Türkiye’de Kayseri’nin algısı bu olmasın. Bir masa etrafında toplanalım iktidarı muhalefetiyle.  Kayseri’nin  sorunlarını konuşalım” çağrısı yaptı.

“KAYSERİ’NİN SORUNLARININ KONUŞULMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Bundan sonraki süreçte de Kayseri’nin sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğini anlatan Milletvekili Dursun Ataş, “Kayseri’yi gündeme getirdiğimde de hiç kimse şahsileştirmeden, üstüne alınmasın. Bundan  sonra ne kadar söz alabilirsem, işçisi, çiftçisi,hepsini gündeme getireceğim. Ben bir söz verdiğimde sözüm de dururum. Şu ana kadar baktım ki amaç bu değilmiş. Kamuoyunda Kayseri’nin sorunlarının konuşulmasını engellemeye çalışıyorlar.  Ben Kayseri’yi Meclis’te her zaman gündeme getireceğim” dedi. Şu an İYİ Parti’de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı olarak da görev yaptığını dile getiren Ataş,  “Güneydoğu ile ben ilgileniyorum. Benim görevim orada Millet için çalışıp elimden geleni yapmak. O bölgeleri de ihmal etmeden işimizi,  yürütmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİ’DE SAVUNMA SANAYİ ALT YAPISI VAR”

Kayseri’nin savunma sanayisinde ciddi  pay alabilmesi gerektiğini belirten Ataş, bu konudaki altyapının Kayseri’de olduğunu ifade etti. Ataş, “Anatamir’de yetişen insanlar, Aspilsan var. Bir sürü alt yapı var. Bununla ilgili hummalı bir çalışma var. Yeni Mobilya sektörü, HES kablo bunlarla alakalı neler yapılabilir, onları araştırıp rapor düzenleyeceğiz. Devlet nasıl  teşvik verebilir, teşviklerden nasıl yararlanılabilir bunları araştırıyoruz. Bu gün baktığımız da Kayseri teşvikler yetersiz” dedi.

“EKONOMİDE DEĞİL, TÜRKİYE’DE DARALMA VAR”

Olay Türk TV’de ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendiren İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı, “Ekonomi de, dünya da bir daralma yok. Türkiye’de daralma var. Türkiye’de sermaye el değiştirdiği gibi, belli bir kesim de saltanatın dışında insanların nasıl yaşadığı umarlarında değil. İYİ Parti’nin ekonomi politikası üreten bir Türkiye’dir. 16 Nisan referandumundan sonra hükümet edenler uçuracaktı ülkeyi, ama tablo ortada. ‘Hele  siz birde beni Cumhurbaşkanı seçin o zaman bakın nasıl uçup, kaçacaksınız’ dedi. Sadece vatandaşın cebinden uçan paraları oldu. 100 yıldır Cumhuriyetin biriktirdiği kefen paraları uçtu”

“GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GEÇİLMELİ, DAMADA ESİR EDİLDİK.”

Türkiye’nin zaman kaybetmeden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini anlatan Ataş, “ Eskiden ekonominize müdahale edebiliyorduk. Şimdi müdahale edemiyoruz. Her tarafı sattık.  Kabine Devletine dönüşmeye başladı. Damada esir edildik. Damat ağzı ile kuş tutsa hiçbir şekilde düzelmez. Dış dünya da aile hükümeti, aile devleti haline geldik. Sabancı Ailesi bile yurt dışına gitmenin yolunu arıyor” şeklinde konuştu.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ