Kaymakamlıktan dikkat çeken açıklama: Yasaklandı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde bulunan Zamantı Irmağında yapılan su sporları ile ilgili dikkat çeken bir karar geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kaymakamlıktan dikkat çeken açıklama: Yasaklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Kayseri’nin doğal güzellikleri oraya çıktı. Özellikle ilçelerde bulunan yerler turizme kazandırılırken Tomarza’dan önemli adımlar gelmişti. İlçeden geçen Zamantı Irmağı üzerinde su sporları bu yıl aktif olarak yapılmaya başlandı. Çok kısa bir sürede adından söz ettiren su sporlarına ilgi her geçen gün artarken kaymakamlıktan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Kaymakamlıktan dikkat çeken açıklama: Yasaklandı

Irmakta yapılan su sporlarında kazaların önüne geçmez amacıyla can yeleği ve kask kullanmadan kano ve diğer sporların yapılması yasaklandı. Yasaklara uyulmaması halinde ise gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi. 

Kaymakamlıktan dikkat çeken açıklama: Yasaklandı

Tomarza Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Tomarza ilçe sınırları içerisinde kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığın korunmasına yönelik olarak kano ve diğer su sporları yapımının da tehlike arz edecek şekilde çıkabilecek kazaların önüne geçmek amacıyla; Tomarza ilçe sınırları içerisinde bulunan Zamantı Irmağı üzerinde, can yeleği ve kask kullanmadan kano ve diğer su sporlarını yapmak yasaktır.

5442 sayılı İl idaresi kanunun 32.maddesi gereğince alınan bu karara uymayan şahıslar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır. İlçe sınırları içerisinde kontrol, denetim ve tutanak tutma ve idari yaptırım tutanağı düzenleme görevi, sorumluluk alanlarına göre Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği tarafından yerine getirilecektir.”