Kavurucu sıcaklara dikkat! Araçlarda ciddi sorunlara sebep olabilir

Kayseri'de kavurucu sıcaklar git gide etkisini arttırırken bu sıcaklıklardan sadece vatandaş ya da hayvanlar değil araçlarda etkileniyor. Peki artan hava sıcaklıklarına karşı araçlara bakım yapmak gerekiyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kavurucu sıcaklara dikkat! Araçlarda ciddi sorunlara sebep olabilir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Özellikle pazar ve pazartesi günleri rekor sıcaklıklar bekleniyor. Vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmama konusunun altını çiziyor. Peki bu sıcaklıklar sadece vatandaşımı etkiliyor? İşte bu sorunun yanıtını Otomotiv Uzmanı Kazım Karagöz verdi. Karagöz, kavurucu sıcaklıkların araçları olumsuz etkilediğini ve gerekli bakım yapılmaması durumunda ciddi tehlikeleri beraberinde getireceğini söyledi. Kavurucu sıcaklara dikkat! Araçlarda ciddi sorunlara sebep olabilirPeki kavurucu sıcaklar araçları nasıl etkiliyor? 
Karagöz artan sıcaklıkların araçlar üzerindeki etkisini şöyle açıkladı; “Araçlarımızın soğutma sistemler zor durumda kavurucu sıcaklar fanların soğutmaya yetişmesine engel oluyor. Birde sistemde antifriz yok ise buda sorunun büyümesine neden oluyor bunla sürücü olarak baş edebilmek için aracımızı seyahatlerimizde dinlendirerek uygun vites ve devir araç sürmeye dikkat edelim. Aynı zamanda fren sistemi de bu süreçte dinlenmiş ve soğumuş olacak. Aksi takdirde ısınmış fren sistemi etkili fren yapmamıza engel olup ciddi tehlikeler doğurabilir.”Kavurucu sıcaklara dikkat! Araçlarda ciddi sorunlara sebep olabilirNelere dikkat etmek gerekiyor?
Ciddi tehlikelerin altını çizen Karagöz nelere dikkat edilmesi gerektiğini de paylaştı. Karagöz, “Mola sayısını artırıp günlük bakımlarda yağ, soğutma sıvısı ve fren hidrolik seviyesi düzenli olarak kontrol ettirmek gerek.” dedi.
Kavurucu sıcaklara dikkat! Araçlarda ciddi sorunlara sebep olabilir