KASKİ faturaları düşürme yöntemlerini açıkladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü her damlası değerli suyumuza sahip çıkmak için vatandaşlara su tasarrufu yöntemlerini paylaştı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

KASKİ faturaları düşürme yöntemlerini açıkladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi nedenlerle su kaynaklarımız her geçen gün azalıyor, ülkemiz kuraklıkla karşı karşıya kalıyor. Geleceğimizi korumak ve bu zorluklarla başa çıkmak için hepimize vatandaşlar olarak önemli görevler düşüyor.  

Kurban Bayramı'nda da su tasarrufu yapmak hem çevremizi korumak hem de su faturalarını düşürmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), bu bayramda evde uygulanabilecek pratik su tasarrufu yöntemlerini paylaştı.

Su israfını önleyin! Faturalarınızı düşürün!

İşte pratik su tasarruf yöntemlerinden bazıları: 

Donmuş gıdalarınızı çözmek için su kullanmayın! Donmuş gıdalarınızı eritmek için akan su kullanmak ciddi bir su israfı yaratır. Gıdalarınızı çözmek için daha pratik ve tasarruflu yöntemler var.

Su israfını önleyin! Faturalarınızı düşürün!

Buzdolabında bekletin: Gıdalarınızı tüketme sürenizden bir kaç saat önce buzluk bölümünden buzdolabı bölümüne alın. Bu yöntem hem daha sağlıklı hem de daha tasarruflu olacaktır.

Mikrodalga fırında çözün: Mikrodalga fırınınızın çözme fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Bu yöntem gıdalarınızı hızlı ve eşit şekilde çözecektir.

Su israfını önleyin! Faturalarınızı düşürün!

Soğuk suda bekletin: Donmuş gıdalarınızı soğuk su dolu bir kapta bekletebilirsiniz. Bu yöntem gıdalarınızı eritmek için biraz daha fazla zaman alacaktır.