KASKİ'den önemli 'su' hatırlatması

Yaz aylarında, sıcak hava ve artan aktivitelerle birlikte vücut ekstra su tüketiminin önemi artıyor. Vücudun kaybettiği suyun yerine koyması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden (KASKİ) bir hatırlatma yapıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

KASKİ'den önemli 'su' hatırlatması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle hava sıcaklıkları arttı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden bunaltıcı sıcaklıklar su içme ihtiyacını da artıyor. Sıcak havaların etkisi ve artan aktivitelerle birlikte vücut daha fazla su kaybediyor ve susuzluk riski artıyor. 

Doğru miktarda su tüketmek ise bu noktada ön plana çıkıyor. Vücudun sağlıklı ve etkin bir şekilde çalışması için temel parça olan su tüketimine önem verilmesi gerekiyor. Sıcak hava, terleme yoluyla vücutta su kaybına neden olur ve bu durum vücudun olması gerekenden daha fazla sıvı kaybına (dehidrasyon) yol açıyor. Dolayısıyla yaz aylarında normalden daha fazla su içmek büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden (KASKİ) tarafından vatandaşlara bir hatırlatma yapıldı. Su içmenin önemine değinen KASKİ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Vücudumuz yaz aylarında oldukça fazla su kaybına maruz kalır. Özellikle sıcak havalarda terleme miktarı normalin üzerine çıkar ve vücut daha hızlı bir şekilde su kaybeder. Vücudun kaybettiği suyu yerine koymak için ise yeterli miktarda su tüketmek oldukça önemlidir.”


KASKİ'den önemli 'su' hatırlatma