KASKİ'den 'ekonomik' uyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

KASKİ'den 'ekonomik' uyarı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Canlıların yaşam kaynağı olan su, çeşitli kişisel ihtiyaçların karşılanması, içme suyu olarak kullanılması ve toprakta ürün yetiştirilmesi gibi açılardan hayatın her alanında ihtiyaç duyulan doğal bir kaynaktır. Ancak dünyada baş gösteren küresel ısınma sebebiyle akarsuların kurumasına yol açarak temiz su kaynaklarının yok olmasına neden oluyor. Yine bununla birlikte bilinçsiz su tüketimi de gelecek yıllarda yaşanabilecek susuzluk konusunda endişeleri artırıyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından da su tasarruflarına dikkat çekilen bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, evde uygulanabilecek pratik su tasarrufu önerilerine yer verildi. 

KASKİ'den 'ekonomik' uyarı

Evde su tasarrufu önerileri

KASKİ tarafından yapılan paylaşımda, “Her damlası değerli suyumuza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Lütfen; tasarruf et, tüketme! Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi sık sık çalıştırmak yerine, dolduğu zamanlarda ekonomik ayarda çalıştırın.  Ekonomik programlar ciddi anlamda enerji ve su tasarrufu sağlamaktadır. “ denildi.