Karekodlu plaka bastıracaklar dikkat! O ilçede de basılıyor

Bünyan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Serkan Dilekmen, plaka basım hizmeti hakkında bilgiler aktararak bir hatırlatmada bulundu. Detaylar Kayseri Olay'da...

Karekodlu plaka bastıracaklar dikkat! O ilçede de basılıyor

Bünyan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Serkan Dilekmen, karekodlu plaka basım hizmeti hakkında yaptığı açıklamasında, “Yeni yönetmeliğe uygun plakaların basımını Odamızda da yapmaktayız. Vatandaşlarımıza merkezde yaptırabileceği gibi ilçemizde de bu hizmetten yararlanabileceğini hatırlatmak istedik” diye konuştu.

Karekodlu plaka bastıracaklar dikkat! O ilçede de basılıyor

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunması zorunlu hale getirildi. Mevzuata uygun plaka kullanmayanlara ise cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi.

Bünyan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Serkan Dilekmen, plaka basım hizmeti hakkında bilgiler aktararak bir hatırlatmada bulundu. Başkan Dilekmen, Kayseri’de plaka basım hizmetinin verildiği gibi Bünyan’da Oda tarafından da verildiğini belirterek, şunları söyledi: “Vatandaşlarımız plaka basımı için Kayseri’de hizmet almaktalar. Talep çokluğu nedeniyle oluşan yoğunluktan dolayı zaman alabilmektedir. Vatandaşlarımıza hatırlatmak istedik. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmanız durumunda, Bünyan’da odamız tarafından da plaka basım hizmeti verdiğimizi hatırlatmak isteriz. Yeni mevzuata uygun yani karekodlu plaka basımını odamız bünyesinde yapmaktayız. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, (352) 712 11 13 numarasından, Genel Sekreterimiz Hazar Mailoğlu’na +90 507 676 41 00 telefon numarasından ulaşabilirler. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”