Karayel: Mağdurların hepsiyle çok yakın temas hâlindeyiz!

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Meclis'te yaptığı konuşmada, kooperatif mağdurları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Mağdurların hepsiyle çok yakın temas hâlindeyiz' dedi.

Karayel: Mağdurların hepsiyle çok yakın temas hâlindeyiz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Meclis’te gündeme gelen Kayseri’deki kooperatif mağdurları ile ilgili parti grubu adına konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, “Anadolu topraklarını kadim bir vatan eden ecdadımızın cesaretinden ve ferasetinden feyzalan bir düsturla vizyonunu ve misyonunu belirleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde zamanın ruhunu okuyan bir anlayış ve milletimizin teveccühüyle yürümeye devam ediyoruz. İktidara geldiğimiz günden beri nasıl milletimizin bir gün olsun elini bırakmadıysak bundan sonra da gerekli tüm ekonomik önlemleri de alarak inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
“TEMAS HALİNDEYİZ! BU SADECE KAYSERİ ÖZELİNDE DEĞİL"
CHP’nin, kooperatif mağdurlarıyla ilgili meclis gündemine taşıdığı önergeyle ilgili konuşan Karayel, şunları söyledi: Önergede çıkarılan maliyeti ödeyerek kooperatiften ev tapularını alan yapı kooperatifi ortaklarının daha sonra çıkarılan yeni hesaplarla yeniden borçlu gösterilerek mağduriyetlerinin oluşturulduğu belirtilmekte ve bunların araştırılması istenmektedir. Belirtilen mağduriyetlerle ilgili yapılan şikâyetler üzerine idari ve adli merciler tarafından soruşturmalar yapılmaya başlanmıştır. Bilindiği üzere, kooperatifler, Ticaret Kanunu bünyesinde ticaret şirketi nevinde kurulan ve Kooperatifler Kanunu’na tabi özel hukuk tüzel kişileridir. Oluşan mağduriyetlerle ilgili kooperatif tarafından talep edilen yeni maliyetler konusunda hukuk mahkemelerinde davalar açılmış, konu yargıya intikal etmiştir. Yargıya intikal eden konularda süreç devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından da idari süreç yürütülmektedir. Kooperatif yöneticileri hakkında yapılan şikâyetler incelemeye alınmış. Yapılan inceleme neticesinde yöneticiler hakkında bir usulsüzlüğün tespit edilmesi durumunda Bakanlık tarafından konu ayrıca cumhuriyet başsavcılıklarına bildirilecektir. AK Parti olarak bu konuyla ilgili konunun tarafları ve ilgili bakanlıklarla yakın temas hâlinde olduğumuzu belirtiyor, gerekmesi hâlinde grubumuz tarafından yapılaması gereken her türlü düzenlemeler dâhil olmak üzere çalışmalarımızın devam ettiğini ifade ediyorum. Kayseri diye belirtilen bu husus aslında sadece Kayseri özelinde değil, Türkiye’nin farklı yerlerinde de ortaya çıkan bir husustur. Kooperatifin art niyetli yöneticileri tarafından ortaklarına yeniden borç çıkarılması hususudur aslında konuştuğumuz husus ve bu konuda Kayseri özelinde bizler, ben, diğer milletvekillerimiz, Bakanlarımız, Grup Başkan Vekillerimiz aslında bu mağdurların hepsiyle çok yakın temas hâlindeyiz. Telefonla görüşüyoruz, gittiğimizde görüşüyoruz ve yapılan bütün adımları da aslında takip eden biziz. Hem yerelde hem de…