Karar çıkıyor! Kayseri'de o mahallelere santral kurulacak

Kayseri'de hangi mahallelere santral kurulacak? Bu konuda Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden karar çıkıyor. Belediye Meclisi yarın bu yöndeki gündem maddelerini oylayacak. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Karar çıkıyor! Kayseri'de o mahallelere santral kurulacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi yarın gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplanıyor. Meclis gündeminde santral kurulmasına yönelik taleplerde görüşülecek.  Buna göre Kayseri merkeze bağlı bazı mahallelerin yanı sıra ilçelerde santral kurulmasına yönelik talepler, oylanacak. Bu konuda Kemalettin Cengiz Tekinsoy’un Başkanlık yaptığı İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarını hazırladı.

Karar çıkıyor! Kayseri'de o mahallelere santral kurulacak

Yenilenebilir enerji için harekete geçiliyor

Buna göre komisyon yapılan tetkik ve inceleme neticesinde Büyükbürüngüz Mahallesi, 132 ada, 50 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu alanın güneş enerji santrali kurulması amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisi alanı olarak planlanması yönündeki talebi ‘Nazım imar planlarına uygun olarak hazırlandığından oy birliği ile kabulünün uygun olacağı’ yönünde görüş belirtti.

Karar çıkıyor! Kayseri'de o mahallelere santral kurulacak

Hacılar’da da benzer talep var

 Yine Hacılar ilçesine bağlı Karpuzsekisi Mahallesi’nde de 4598 ada, 2 parsel numaralı taşınmazın bulunduğu alanın güneş enerji santrali kurulması amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisi alanı olarak planlanması yönündeki talep de komisyon tarafından oy birliği ile kabulünün uygun olacağı yönünde görüş belirtti. Diğer yandan santrallerle ilgili diğer ilçelerden gelen talepler de Meclis’te görüşülecek.