Karaoğlu: Tam yıl bitti derken o yasayı çıkardılar!

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr Sema Karaoğlu, vatandaşların yeni yılını kutladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Karaoğlu: Tam yıl bitti derken o yasayı çıkardılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr Sema Karaoğlu, vatandaşların yeni yılını kutladı. 2020’nin deprem felaketleri ve Koronavirüs salgını ile sıkıntıların çokça yaşandığı, yaraların sarılmadan başka felaketlerin  ortaya çıktığı bir yıl olduğunu dile getiren Karaoğlu, “Tam yıl bitti derken Meclis’te sivil toplum kuruluşlarını susturmak için bir yasa çıkarıldı” dedi.  
İNSANLAR İŞSİZLİK NEDENİYLE KIVRANMASIN
Karaoğlu, 2021 yılının sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerinde de bulunarak, “İnsanlar işsizlik içinde kıvranmasınlar, güldükleri için utanmasınlar, herkes belirli şartlarda yaşasın ki mutluluk eşit dağılsın” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU? TEPKİ TOPLAYAN KANUN
Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir süre önce kabul edildi. Cumartesi akşamı yapılan oylamada muhalefetin 113 oyuna karşın 254 lehte oyla teklif yasalaştı. Söz konusu yasanın içinde yer alan sivil toplum kuruluşlarının denetimine ilişkin maddeler ise gündem oldu. Yeni yasanın sivil toplum örgütlerinin susturulmasının ve STK’lara kayyum atanmasının önünü açtığı görüşü hakim.