Kampçılar için En Pratik Kahve Demleme Yöntemi: French Press

French press ile kahve demlemek için ekstra bir ekipmana ya da malzemeye ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan ana malzemeler su, kahve ve French press.

Kampçılar için En Pratik Kahve Demleme Yöntemi: French Press
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kamp ateşinin etrafında yapılan sıcacık sohbete eşlik edecek en güzel şey bir fincan kahve! Ancak zaten yeterince dolu olan kamp çantasında bir de kahve demleme ekipmanı için yer açmak biraz zor olabilir. Taşıması da kahve demlemesi de oldukça kolay olan French press ise doğaya yapılan küçük kaçamaklarda size eşlik edecek ve kamp çantanızda yer kaplamayacak en kullanışlı ekipmanlardan biri.

French press ile kahve demlemek için ekstra bir ekipmana ya da malzemeye ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan ana malzemeler su, kahve ve French press. Bu basit ve pratik ekipmanla dilediğiniz yerde, dilediğiniz zamanda o benzersiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

Mithra Coffee, kahveseverler için sunduğu ekipmanlar arasında farklı French press modellerine yer veriyor. Kullanışlı, kaliteli, dayanıklı ve taşıması kolay French press çeşitlerinden biriyle kamp keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Mithra Coffee’nin French press çeşitleri içinde en çok tercih edilen modeller:

Sinbo French Press

Mithra Coffee’nin Sinbo French press modelinin gövdesi gıda ile temasa uygun ve sağlıklı mikadan elde edilmiştir. Hafif ve sağlıklı mika gövde sayesinde French press çantanızda ağırlık yapmayacak ve kamp keyfinize kaliteli kahve keyfini ortak edecek.

Sinbo French pressin ikinci bir özelliği ise süzgeç bölümünün paslanmaz çelikten olması. Bu kaliteli malzeme sayesinde presiniz çok daha uzun ömürlü olacak.

Bambu Cam French Press

Mithra Coffee’nin oldukça şık bir tasarıma sahip olan bambu cam French press modelinin doğayla yakaladığı uyum sizi kendine hayran bırakacak! Bu French pressin gövdesi cam olsa da oldukça hafif bir yapıya sahip. Yani kamp çantanızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir başka model.

Yine Sinbo French press gibi süzgeç bölümü paslanmaz çelikten. Dolayısıyla ürün su ile ne kadar temas ederse etsin deformasyona uğramayacaktır.

Diğer taraftan bu presin diğer bir özelliği ise metal destekleri sayesinden tabanının yerden yüksek olması. Bu metal destekler sayesinde pres zeminle temas etmeyecek ve kahve sıcaklığını uzun süre koruyacaktır.

Mithra Coffee üzerinden seçtiğiniz French press modelini ya da modellerini aynı gün kargo ve aynı gün teslimat seçenekleriyle sipariş edebilirsiniz. Türkiye’nin herhangi bir yerinde saat 14.00’a kadar verdiğiniz siparişler aynı gün teslim edilir.

Aynı gün teslimat seçeneğinde ise saat 12.00’a kadar verilen İstanbul içi siparişler gün sona ermeden size ulaştırılır. Üçüncü nesil kahve keyfini dilediğiniz yerde yaşamak için Mithra Coffee’yi ziyaret edin!

Nitelikli Kahve Deneyimi Yaşamak İsteyenler için İpuçları

Üçüncü nesil dalgasının etkisiyle sık sık duyduğumuz kavramlardan biri haline gelen “nitelikli kahve” bugün her kahveseverin deneyimlemek ve hayatına yerleştirmek istediği bir tür. Diğer kahve çeşitlerinden en büyük farkı ise adından da anlaşılacağı üzere niteliği.

Nitelikli kahve kavramında bir firmanın ne kadar kahve ürettiğiyle değil, servis ettiği kahvenin ne kadar kaliteli olduğuyla ilgilenilir. Dolayısıyla bugün büyük kahve zincirleri dünya üzerinde geniş bir tüketici kitlesine sahip olsalar da gerçek kahve tüketicileri için pek de çekici değiller.

Peki, nitelikli kahve nasıl seçilir? Öncelikle kaliteli bir kahve deneyimi yaşamak için kahve alırken dikkat edeceğiniz ilk şey kahvenin künyesi. Yani incelediğiniz kahve çekirdeği için aşağıdaki soruların yanıtlarını bilmeniz gerekiyor. Nitelikli kahve alırken yanıt bulmanız gereken sorular ise şu şekilde:

•         Hangi tür?

•         Çekirdeğin hangi varyeteleri yer alıyor?

•         Hangi çiftlikte ve hangi koşullarda yetişmiş?

•         Nasıl bir işleme sürecinden geçmiş?

•         Asidite ve gövde gibi kahvenin karakteristik özellikleri neler?

•         Kahve çekirdeğine hakim olan tadım notaları neler?

•         Kahvenin içim özelliği nasıl?

Mithra Coffee, nitelikli kahve çeşitlerini sunarken kahve künyesine de yer veriyor. Her bir kahve için özel olarak hazırladığı künye sayesinde seçim yapmanız ve nitelikli lezzete ulaşmanız kolaylaşıyor.

Kısacası Mithra Coffee kahveseverlerle yalnızca lezzeti ve kaliteyi paylaşmıyor. Aynı zamanda sunduğu kahve çekirdeğinin hikayesini de kahveseverlerle paylaşıyor. Böylece kahve seçmek de tüketmek de Mithra Coffee ile çok daha keyifli bir hal alıyor.

Yöresel Kahve Çeşitleri Mithra Coffee ile Her Yerde!

Türkiye kahve piyasası son sekiz yılda büyük bir gelişme yaşadı. Bu gelişme ikinci nesil kahvecilikle hız kazanmış olsa da asıl büyük adımlar ve yatırımlar üçüncü nesil kahvecilikle birlikte büyük bir ivme kazandı. Türkiye’nin online kahve satıcılarından biri olan Mithra Coffee ise yöresel kahve çeşitleriyle kahveseverlere üçüncü nesil kahve hizmeti sunuyor.

Her ne kadar kahve piyasasında gelişme yaşasak da üçüncü nesil kahvecilik henüz Türkiyenin hemen hemen her noktasına yerleşmiş bir kültür değil. Benimsenen kafe kültürü kendini devam ettirse de kahveseverler bu tarz ortamlardan eskisi kadar keyif almıyorlar. Onlar gerçek nitelikli lezzeti sunan mekanlara gitmek istiyorlar.

Ancak üçüncü nesil kahve mekanları her yerde yok. Kaldı ki bu mekanlarda içilen kahveler yöresel oldukları için biraz maliyetli olabiliyorlar. İşte bu noktada Mithra Coffee üçüncü nesil kahve hizmetini ayağınıza getiriyor.

Mithra Coffee, kahve kuşağının en kaliteli üretimini yapan çiftliklerden seçtiği yöresel ve kaliteli çekirdekleri kahveseverler için özenle hazırlıyor. Etiyopya, Brezilya, Kenya, Peru, Tanzanya, Guatemala, Endonezya, Kolombiya, Honduras ve aklınıza gelebilecek pek çok ülkenin en kaliteli çekirdeklerini seçiyor.

Eğer bulunduğunuz yerde üçüncü nesil kahve hizmeti veren bir yer yoksa ya da yeni bir aroma keşfetmek istiyorsanız Mithra Coffee ile bu oldukça kolay. Seçtiğiniz çekirdekleri siparişiniz üzerine dilediğiniz dereceye ya da ekipmana göre öğütür ve taze taze paketler.

Üstelik site üzerinden saat 14.00’a kadar verdiğiniz tüm siparişler aynı gün kargoya teslim edilir. Böylece kahve keyfiniz kesintiye uğramadan devam eder. Size ise Mithra Coffee’nin nitelikli çekirdekleriyle keyifli vakit geçirmek kalır.