KALEDE TARİH YİNE TUTMADI!

KALEDE TARİH YİNE TUTMADI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaklaşık 6 yıldır kültür sanat merkezi kapsamında çalışmaların devam ettiği kalenin 1 Eylül itibariyle açılacağını belirtti. Büyükkılıç, bu konuda “Kale, 1 Eylül itibariyle inşallah Kayserimize tüm etapları ile hizmete açılıyor. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kalemiz hepimizi bildiği hatıralarımızın olduğu ve bütün detayları ile faaliyete geçmiş olacak” açıklamalarının yer aldığı videoda paylaştı. Ancak Tarihi kale için verilen tarih yine tutmadı. Önceki Başkan Mustafa Çelik de, görev yaptığı dönemde Mayıs ayını işaret etmiş ve o dönemde verilen tarih, yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle tutmamıştı.

 

 

Tarihi Kayseri Kalesi’nde çalışmalar ne durumda? Kalenin kapıları açılacak mı? 30 Nisan 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi protokol imzalamış ve 2013 yılında kapıları kapatılarak, çalışmalarına başlanan kale projesinde, aradan geçen zaman içerisinde 3 Belediye başkanı görev yaptı.

ESKİ BAŞKAN ÇELİK DE, MAYIS AYINI AÇILIŞ TARİHİ OLARAK DUYURMUŞTU

En son geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi Başkanı iken Mustafa Çelik Mayıs ayında kalenin belirli bölümlerinin hizmete açılacağını ve kalan çalışmaların da devam edeceğini duyurmuştu.  Ancak, belirtilen tarihte kalede açılış yapılmadı ve eski Başkan Çelik’in verdiği tarih tutmadı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 Eski Başkan Mehmet Özhaseki döneminde boşaltılan ve kültür ve sanat merkezi olarak temeli atılan kalede çalışmalar, ise devam ediyor. Özhaseki ve Çelik dönemi sonrası işi devralan 5 aylık Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, merak edilen kalenin açılış tarihiyle ilgili olarak Temmuz ayı başında açıklama yapmış ve hatta konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından da video paylaşmıştı.

BÜYÜKKILIÇ: KALE, 1 EYLÜL’DE TÜM ETAPLARI İLE AÇILACAK

AK Parti Milletvekili Mehmet Özhaseki ile birlikte tarihi kalede, o dönem incelemelerde de bulunan ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Büyükkılıç, incelemeleri sonrasında hazırladığı  ve paylaştığı kale videosunda da 6 yıldır kapıları, çalışmalar nedeniyle vatandaşa kapatılan kaleyi 1 Eylül’de tüm etapları ile hizmete açacaklarını dile getirmişti.

BASIN MENSUPLARINA TARİH VERMİŞTİ

Kayseri basını ile Talas’ta yaptığı ve projeleri anlattığı kahvaltılı toplantıda da bu yönde ifadeler kullanan, 1 Eylül 2019 tarihini de açılış için işaret eden Başkan Büyükkılıç,  “Kale, 1 Eylül itibariyle inşallah Kayserimize tüm etapları ile hizmete açılıyor. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kalemiz hepimizi bildiği hatıralarımızın olduğu ve bütün detayları ile faaliyete geçmiş olacak.” ifadelerini kullandı. Ancak, aradan geçen zaman içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nden kalenin açılışına dair bir duyuru yapılmazken, “Kalede ikinci tarih de tutmadı” yorumları yapıldı. Kalenin ne zaman açılacağı ya da yeni bir  yakın tarihin verilip, verilmeyeceği de merak konusu oldu. Haber: Cafer ZENGİN