Kaf Dağının Kırlangıcı'na yoğun ilgi

Kaf Dağının Kırlangıcı'na yoğun ilgi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Araştırmacı Yazar Nurkal Kumsuz, 21’inci kitabını okuyucusuyla buluşturdu. Kumsuz, "Kaf Dağının Kırlangıcı" adlı kitabı için imza günü yaptı.

Yoğunburç Kültür Evi’nde Cumartesi günü gerçekleştirilen imza gününe, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, KAY-TUR AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın ile çok sayıda davetli ve kitapseverler katıldı.

1865 Kafkasya'dan, Türkiye'ye göçe zorlanan Çerkez sürgününün hikayelerini anlatan ve İncir Yayıncılık’ın katlılarıyla piyasaya çıkartılarak, kitap raflarındaki yerini alan "Kaf Dağının Kırlangıcı" adlı kitabını okuyucuları için tek tek imzalayan Yazar Nurkal Kumsuz, gösterilen ilgiye ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Diğer yandan imza gününe katılan Kayseri Olay Gazetesi Yazarlarından Dursun Berkok, Kumsuz’un bu alandaki eksikliği tamamladığını söyledi. Berkok, “Türk Edebiyatında kenarda kalmış Rus mezaliminin soykırıma varan sürgün zulmünde 1.5 milyon Çerkez yerinden yurdundan edilmiş, yolda kaybedilen 400 bin ve doğrudan Ruslar tarafından öldürülen 500 bin çerkezin hikayeleri edebiyatımızın hep eksik kalmış tarafıydı. Nurkal Kumsuz o eksiği, verdiği eserle en azından hatırlatma görevini yerine getirmiş oldu. Nurkal Kumsuz'u ve eserin yayımcısı İncir Yayıncılık'ı kutluyorum.” dedi.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ