2019 Kadir Gecesi ne zaman?

2019 Kadir Gecesi ne zaman?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ramazan ayının son 10 gününde gizli olduğuna ve 1000 aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi, bu sene 31 Mayıs 2019 gününü 1 Haziran’a bağlayan geceye denk geliyor. Kadir Gecesi'nde oruç tutmak isteyen inananlar 30 Mayıs Perşembe gecesi sahura kalkacak. Peki Kadir Gecesi nasıl değerlendirilir, hangi dualar edilir, hangi sureler okunur? Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi ile ilgili hangi bilgiler yer alıyor?

İslam dininde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, 31 Mayıs 2019 gününü 1 Haziran’a bağlayan gece idrak edilecek.

 Ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan Kadir Gecesi, bu sene ramazanın 31 Mayıs Cuma gününe denk geliyor.

 İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

 KURAN'I KERİM'DE KADİR SURESİ

 Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:

 "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

 KADİR GECESİ DUASI

 Peygamber Efendimiz “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” (Buhârî, İman, 25, 27, 28; Müslim, Müsafi rîn, 173-176) müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” (Tirmizi, Deavat, 84; İbn Mâce, Dua, 5) diyerek dua etmeyi tavsiye etmiştir.

 RAMAZAN BAYRAMI

 Arefe: 3 Haziran 2019 Pazartesi

 Ramazan Bayramı'nın 1. günü: 4 Haziran 2019 Salı

 Ramazan Bayramı'nın 2. günü: 5 Haziran 2019 Çarşamba

 Ramazan Bayramı'nın 3. günü: 6 Haziran 2019 Perşembe