Kaçak su çekerken ilçeyi susuz bıraktı

Kayseri'nin Develi ilçesince pek çok mahallede yaşanan su sıkıntısının sebebi belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kaçak su çekerken ilçeyi susuz bıraktı

Kayseri’nin Develi ilçesinde pek çok mahallede su kesintileri yaşandı. Vatandaşlar duruma isyan ederken durum bambaşka çıktı. 

Alınan bilgilere göre, ilçede bulunan en büyük su deposunun şebeke hattından kaçak su çekmeye çalışan bir vatandaş su deposunun ana şebeke hattını kırdı. Bunun üzerine devreye giren KASKİ ekipleri sorunu düzeltti. Ancak sorun giderilirken aynı ana şebeke borusu üzerinde başka vatandaşın yapmış olduğu kazı çalışmasında hat tekrar kırılırken yine KASKİ ekiplerince arıza giderildi. 

Diğer yandan arızalardan kaynaklı ilçede bulunan depolardaki su seviyeleri hızla düştü. Sistem tekrar devreye alındığında ilçe merkezinde bulunan suyun üst depolara iletilmesini sağlayan pompaların hava yaptığı öğrenildi. KASKİ olaya bir kez daha müdahale ederek sorunlar giderildi. 

Hala evine su ulaşmayan vatandaşların ise sorunlarının yüksek katta olmalarından kaynaklı olduğunu, binalarında hidrafor olmadığı için suyun yüksek kata ulaşmasında zorlandığını belirtildi. 

Depo seviyelerinin yükselmesi için vatandaşların içme suyunu, bahçe sulamak, hali yıkamak gibi uygun olmayan şekilde kullanılmaması istendi. Vatandaşların duyarlı olması gerektiği de ifade edildi.