Kaçak kullananlar yandı!

Bu haber Kayserili vatandaşları da yakından ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), dikkat çeken açıklama. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kaçak kullananlar yandı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kurum Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikleri içeren taslağı resmi internet sitesinden kamuoyu görüşüne açtı. Taslakta Kayserili vatandaşları da yakından ilgilendiren bir haber yer aldı. 

Kaçak elektrikle mücadelede kritik dönem

Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler ile birlikte kaçak elektrik kullanımına yönelik yeni tedbirler yer alıyor. Kaçak elektrik tespit, tahakkuk, faturalandırma ve tahsil aşamalarında şirketlerin uygulamalarında görülen eksiklikler ortadan kaldırılarak ilgili işlemlerde dağıtım şirketleri arasında uygulama birliği sağlanacak.

Kayseri’de de kaçak elektrik kullananlar için ceza katsayısı artırılacak ve kaçak kullanımı tespit edilen kişiler daha fazla ceza ödeyecek. Yüksek kaçak oranlı bölgelerde herhangi bir asayiş sorununa meydan vermeden kaçak miktarın tespiti ve önlenmesi için her türlü teknolojik imkan ve veri kullanımı artırılacak.

Değişiklik kapsamında, kaçak elektrik faturalarına dair borç kapsamında borç sahibine bildirim yapmadan dağıtım şirketi tarafından yasal takip işlemi başlatılmayacak. Öncelikle yüksek ceza katsayılı kaçak tüketim faturası düzenlenecek ve bu faturanın ödenmemesi halinde dağıtım şirketi bildirim yaparak icra yoluna gidecek.