Jet denetim! Kocasinan Belediyesi'nde müfettiş 8 yılı 9 iş gününde incelemiş!

Kocasinan Belediye Meclisi toplantı. Toplantıda İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin 8 yıl sonra belediyeyi denetlemesi bazı tartışmaları beraberinde getirdi.

Jet denetim! Kocasinan Belediyesi'nde müfettiş 8 yılı 9 iş gününde incelemiş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri Kocasinan Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar öncülüğünde toplanan Meclis’te İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, belediyenin işleyişi ile ilgili yaptığı denetim damgasını vurdu. Belediyede bu konuda en son 2012 yılında denetim yapıldığı belirtildi. Başkan Çolakbayrakdar, “Belediye en son bu konuda 2012’de denetlenmiş ve 8 yıllık bir denetim söz konusu. 8 yıllık sürece ilişkin bir denetim söz konusu. Yapılan işlerle ilgili de gayet olumlu bir rapor” dedi.
Konuyla ilgili olarak Meclis’te söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel,  denetim raporunda müfettişin toplantı kararlarının meclis web sitesinden duyurulmamasına dikkat çektiğini belirtti.
BAŞKAN, ENCÜMEN TOPLANTILARINA NEDEN KATILMADI?
Yücel, başkanın encümen toplantılarına katılmasına yönelik de raporda görüşün yer aldığını belirtti. Raporda bazı dönemlerde encümen toplantılarına Başkanın değil, başkan yardımcılarının başkanlık ettiği ibarelerin yer aldığını dile getiren Yücel, “Belediye encümenine Başkan, başkanlık etmelidir. Encümen belediyenin kasası, ticaretin döndüğü yer. Burasını başkan idare etmeli” dedi.


“ZABITANIN YAPACAĞI İŞ ENCÜMEN’E GÖNDERİLMİŞ”
Kaldırım işgali gibi zabıtanın yaptırım uygulayacağı işlerin Encümene gönderildiğini ve Encümenin iş yükünün bu yolla arttığına dikkat çeken Yücel, müfettiş raporunda da bu konuda sıkıntının belirtildiği dile getirildi. 
“TAHSİLAT ORANLARI DÜŞÜK!”
Yücel, ayrıca müfettiş raporunda belediyenin tahsilat oranlarının da düşük olduğunu dile getirirken, insan kaynakları kadrolarında da vekaleten yapılan atamaların asalete dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, vekaleten görevlendirmelerin performansı da olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
“8 YILDIR BELEDİYE NEDEN TEFTİŞ EDİLMİYOR?”
Müfettiş raporunda kentsel dönüşüm ile ilgili incelemenin fotoğraflara yer verilerek, geçiştirildiğini savunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Müfettiş raporda Kentsel Dönüşüm resimleri koymuş, geçmiş.  Bunun yanında 8 yılı 13 günde yani 9 iş mesai gününde incelemiş. Bu kadar kısa sürede nasıl incelemiş? Bu kadar sürede inceleme mümkün mü? Bu sağlıklı bir inceleme mi? Aynı zamanda 8 yıldır belediyenin neden teftişi yapılmadı? Bunun gerekçesi nedir? Müfettiş ihale dosyalarında da ciddi eksikliklerin olduğunu belirtiyor. Bunun yanında Başkanın mutlaka Encümen toplantılarına başkanlık etmesine işaret etmesi de çok manidar” diye konuştu.


ÇOLAKBAYRAKDAR: BİRİMLER KENDİLERİNE ŞEKİL VERECEK
Yücel’in özellikle Encümen toplantılarına neden katılmadığına yönelik tespitleri gündeme getirmesinin ardından söz alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Covid- 19  teması nedeniyle ilgili toplantılara katılamadığını söyledi. Çolakbayrakdar, “2- 3 hafta üstü üste yapılan toplantılara Covid-19 teması nedeniyle katılamadım. Bu toplantıları da başkanvekilleri yönetti” dedi. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, denetimde ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için de gerekli notların alındığına dikkat çekerek, “Müfettiş beyle görüşmeler yaptık. Her birim kendisi ile ilgili notları aldı. Harfiyen yere getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Birimler kendilerine şekil verecek hatalar varsa giderilecek. Bu da olması gereken sistem” şeklinde konuştu. Meclis’te söz alan bazı AK Partili Meclis üyeleri ise müfettişin denetim sonrası tavsiye kararlar önerdiğini  ve denetimde olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.

Kocasinan Belediye Meclis Toplantısını izlemek için TIKLAYIN