Jeopolitik riskler sonrası şok düşüş!

Kayseri'de birikimlerini değerlendiren vatandaşların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da hafta nasıl geçti? Detaylar Kayseri Olay'ın haber bülteninde.

Jeopolitik riskler sonrası şok düşüş!

Ülke genelinde 8 milyondan fazla yatırımcının ve Kayseri'de de birikimlerini değerlendiren vatandaşların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da hafta nasıl geçti?

Borsa İstanbul'da cuma günü şok düşüş yaşandı. Güne negatif başlayan BİST 100 Endeksi, özellikle Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastle şehit edilmesi sonrasında İran'ın hafta sonu İsrail'le misilleme yapma ihtimali ve ABD borsalarında da özellikle teknoloji hisselerinde gelen zayıf bilançoların etkisiyle sert düşüşlerin yaşanmasıyla birlikte BİST 100 Endeksi de etkilendi. Satışlar derinleşti ve endeks günü ve haftayı yüzde -3 değer kaybı ile kapattı.

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, 2 Ağustos Cuma günü haftayı 10.473 puandan tamamladı. 10.827 puan ile 29 Temmuz Pazartesi günü haftaya başlayan endeks, hafta içinde en yüksek 10.880 puana çıkarken, en düşük 10.415 puanı gördü. Hafta boyunca 1 Ağustos Perşembe günü hariç negatif seyir izleyen endeks, jeopolitik risklerin de artmasıyla birlikte Cuma günü yüzde -3.1 değer kaybıyla günü ve haftayı kapattı.

Borsa İstanbul’da haftanın son işlem günü sektör bazında iletişim ve teknoloji sektöründe düşüş %4 olurken, bankalar, bilişim ve metal sektörü %3,5’in üzerinde değer kaybetti. En az düşen sektör endeksleri ise gıda, kağıt ve sigorta oldu. Cuma günü BİST 100'de en iyi performansı gösteren ilk 3 şirket, YYLGD (%5.74), TUKAS (%2.25) ve KLSER (%1.46) oldu. En kötü performans gösteren 3 şirket ise TSKB (%-6.63), KONTR (%-5.78) ve TOASO (%-5.17) olarak kaydedildi.