İYİ Partili Yücel'den, zam tepkisi: Allah'tan korkun! Asgari ücretli 1000 TL yola para vermek zorunda

Asgari ücretle çalışan bir kişinin aylık gelirinin büyük bir bölümünü toplu taşıma ücretine vereceğini belirten Yücel: Allah'tan korkun, bu insanlar ne yiyip içecekler?

İYİ Partili Yücel'den, zam tepkisi: Allah'tan korkun! Asgari ücretli 1000 TL yola para vermek zorunda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Kazım Yücel, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma ücretlerine yaptığı zamma tepki gösterdi. Asgari ücretle çalışan bir kişinin aylık gelirinin büyük bir bölümünü toplu taşıma ücretine vereceğini belirten Yücel, "Allah'tan korkun, bu insanlar ne yiyip içecekler. İnsanlar sadece yol ücreti için mi 1 ay boyunca çalışacak. Korkuyorum ki yakında belediye yürüyerek işe gidenlerden yolu kullanıyorlar diye ücret alacak" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi  tarafından şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldığı açıklandı. Yapılan zamma göre 4.5 TL olan tam bilet tam 1 TL'lik zam sonrası 5.50 TL'ye; 2,25 TL olan öğrenci ücreti de 2.75 TL'ye yükseltildi.
Bu duruma ise Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel tepki gösterdi. İktidarın ve AKP'li belediyelerin artık ülkeyi ve şehirleri yönetemediğini belirten Yücel, "AKP iktidarı hoyratça harcadığı paraları, yandaşlarına peşkeş çekilen paraları vatandaşın cebinden karşılamanın derdine düştü. 21 yılda gelinen noktada hem AKP iktidarı hem de belediyeleri artık ne ülkeyi yönetebiliyor ne de kentleri yönetebiliyorlar. Koltuk hırsları nedeniyle vatandaşları ölüme, yokluğa, yoksulluğa sürüklemeye devam ediyorlar. İşte AKP'li belediye de yokluk içinde sanatçılara ve gereksiz açılışlara ve yandaşlara aktardığı paraları kurtarabilmek  için vatandaşın cebine göz dikti. Enflasyon altında ezilen, aldığı asgari ücreti yok olan, yağ kuyruklarında bekleyen, un bulamayan, şeker alamayan vatandaşa bu kez de belediye binmeye başladı. Kendi koltukların derdine düşen yöneticiler, zarara uğrattıkları kuruluşlarını kurtarmak için yine bildik yöntem olarak vatandaşın cebini seçti. Allah aşkına 4 Bin 250 TL maaş alan bir asgari ücretli nasıl ulaşıma para yetiştirsin.  Zaten bu insanlar evlerine yağ alamıyor, un alamıyor, şeker alamıyor, elektrik yakamıyor, doğalgaz kullanamıyor, su içemiyor. Bunlar yetmiyormuş gibi karın tokluğuna günün geçiren vatandaşın bir de üstüne ulaşım zammı ile geliniyor. Allah aşkına bu insanların yerine kendinizi bir koyun. Bir gün olsun onlar gibi düşünün. Sırça saraylarda, sırça köşklerde, sırça villalarda otururken elbette ki vatandaşı anlayabilmenizi beklemem mümkün değil. Tabi sizlere göre hava hoş. Devletin imkanlarını sonuna kadar kullanıp, lüks araçlardan lüks araçlara geçerseniz tabiki vatandaşın 5.50 TL'lik bilet külfetinden haberiniz olmaz. Size göre 1 TL hiçbir anlam ifade etmiyor olabilir. Bir asgari ücretli kendisi ve çocuklarının yol masrafını nasıl karşılayacak! 1 ay boyunca sadece 4 kişilik bir ailenin ulaşım bedeli 1000 TL'yi buluyor. Bu insanlar kira mı ödesin, ulaşım giderlerini mi karşılasın, karnını mı doyursun! Allah'tan korkun! Yav yeter artık. Bu gidişle insanlar kilometrelerce yürüyerek işine gidip gelecek. Korkuyorum ki AKP'li belediyeler yollara asfalt atıyoruz, kaldırımlara parke döşüyoruz diye para alacak! Yakında AKP'li belediyeler her kaldırımın başına ve her yolun girişine parkomat koyarsa şaşırmayın. Artık yönetemiyorlar, beceriksizler ve ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Buradan milletimize ve hemşerilerime sesleniyorum. Sabredin, bunların sonu geldi. İyiler iktidara yürüyor. Yaptıkları eziyetler sona erecek. Vatandaş İYİ'LERLE huzura ve selamete kavuşacak" dedi.