İYİ Partili Yücel'den, Özhaseki'ye dikkat çeken Suriyeli göndermesi: Bir ileri iki geri!

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Suriyelilerle ilgili dikkat çeken bir tepki gösterdi. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara ve işsizliğe dikkat çeken Yücel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin 'Suriyeliler sanayiyi ayakta tutuyor' sözlerine de gönderme yaparak, 'Savaş bitti Suriye'de ya giderler, ya da gönderin artık. Gitmiyorlarsa su fiyatlarını, temizlik vergilerini Suriyeliler için en az 3 katına çıkarın. Nasılsa bizim sanayimizi ayakta tutuyorlar!' dedi.

İYİ Partili Yücel'den, Özhaseki'ye dikkat çeken Suriyeli göndermesi: Bir ileri iki geri!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bizler ülkemizde sığınmacı durumuna düşmeden gerekli önlemlerin alınması çağrısını yapan İYİ Partili Kazım Yücel, “Ya giderler, ya da gönderin artık” diye konuştu. Yücel, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Beklentimiz: Suriyeli sığınmacılar için Avrupa Birliği’nden taahhüt edilen 6 milyar euro mu?
Bu işe sebep! Unutmayın ki: AKP hükümeti ve belediyeleri, gitsinler diye bir talimatla Avrupa sınırlarına bir gecede otobüsleri seferber etmiştiniz, hem de ücretsiz... "sizde o gün, bu günkü biz gibi düşünüyordunuz"
Sonra ne oldu? Bir talimat üzerine göndermeyeceğiz, öz evlat oldular?
Bir duyuyorsunuz vatandaşlık hakkı verilecek, bir bakıyorsunuz Suriyeli vatandaşların iş gücü, bizim sanayimizi ayakta tutuyor. Hem de, Ülkemde bunca işsizimiz varken. Bir ileri iki geri. Savaş bitti Suriye'de. Ya giderler, ya da gönderin artık. Gitmiyorlarsa su fiyatlarını temizlik vergilerini Suriyeliler için en az 3 katına çıkarın. "Nasılsa bizim sanayimizi ayakta tutuyorlar" Kısacası bir çıkmaza girdiniz, aklımızla oynamayın. Ya da davet sahipleri kimlerse birer Suriyeli aileye ev sahipliği yapsın, ama gidecekleri güne kadar. Saldım çayıra Mevlam kayıra olmasın.