İYİ Partili Yiğen'den, Kocasinan'daki 'sınav skandalı' ile ilgili dikkat çeken açıklama...

İYİ Partili Muharrem Yiğen'den, 'Kocasinan Belediyesi'ndeki sınav skandalı' ile ilgili Nisa süresini hatırlattı ve çarpıcı ifadeler kullandı.

İYİ Partili Yiğen'den, Kocasinan'daki 'sınav skandalı' ile ilgili dikkat çeken açıklama...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yigen, Kocasinan Belediyesi'ndeki tartışmalı müdürlük sınavına dikkat çekerek, "Kocasinan Belediyesi'nde bir garip sınav" ifadelerini kullandı. 
"MÜLAKATTAKİ SORULAR TAM BİR FİYASKO!"
"Eylül ayında Kocasinan Belediyesi'nde 3 müdürlük için sınav yapılıyor. Sınav merkezi sistemden ÖSYM tarafından hazırlanan sorulardan oluşuyor. Yani başarılı olan, hak eden bu sınavı geçebilen müdür olarak atanacak diye düşünebilirsiniz. Ancak hiç de öyle değil" diyen Yigen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Yaklaşık 15 kişinin katıldığı sınavdan 100 üzerinden 90-95 puan alanlarla birlikte 62 puan alıp barajı zar zor geçen birinin Müdür olarak atanması lazım. Bu nasıl olacak son yılların en gözde yöntemi ile “Mülakat” Bu 15 kişiden 5 kişi mülakata çağırılıyor. Mülakatta sorulanlar ise tam bir fiyasko. Örneğin Park ve Bahçeler müdürlüğüne seçilecek kişiye/kişilere 'namaz kılıyor musun? Büyük Baş hayvan nedir? Küçük Baş hayvan ne yer?' gibi alakasız ve dini değerleri sorgulama yoluna varanliyakatehliyet, yeterlilik gibi bir çok önemli konu görmezden geliniyor. Sonuç olarak yazılı sınavı zar-zor geçen mülakatta üstün başarı sergileyerek istediği koltuğa kavuşuyor. “Allah (cc), emanetleri; emin, ehil ve liyakat ve sadakat sahibi kişilere vermenizi size emrediyor.” (Nisa/ 58)