İYİ Partili Özhan'dan 65 yaş ücretsiz bilet çıkışı: İptal edin

İYİ Partili Özhan'dan 65 yaş ücretsiz bilet çıkışı: İptal edin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, Koronavirüs önlemleri kapsamında toplum sağlığı için 65 yaş ve üzeri ücretsiz bilet uygulamasının geçici süreliğine iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak “Korkmayın” diyen İYİ Partili Erhan Özhan, “65 yaş ve üzeri ücretsiz bilet uygulaması geçici süreliğine iptal edilmeli. Korkmayın. Halk sağlığı her şeyden önemli ve bu karar en çok bu yaş grubu için hayati öneme sahip. Bu süre içerisinde indirimli öğrenci bileti imkânı tanınabilir. Toplu ulaşımda genel halk sağlılığının ve bilhassa toplu ulaşım araç çalışanlarının da sağlığı dikkate alınarak kullanım yoğunluğunu mümkün olan en alt seviyeye indirmekte fayda var” dedi.

“TOPLU YAŞAM ALANLARI DAHA ETKİN KORUNABİLİR”

Ortak alanların dezenfekte edilmesine yönelik de öneride bulunan Özhan, şu ifadeleri kullandı, “Su faturalarıyla birlikte toplamda ciddi sayılabilecek miktarda Çevre Temizlik Vergisi toplanmaktadır. Emlak vergileriyle birlikte belediyelere ciddi girdi sağlanmakta. Apartmanların dezenfektesi ve önlemler noktasında Belediye imkânları, şehirdeki bütün temizlik şirketleri, bina yönetim şirketleri ve hatta ellerinde ekip ve araç desteği ile asansör servis firmaları, apartman yöneticileri ve görevlilerinin bilinçlendirilmesi ile koordineli şekilde harekete geçirilip toplu yaşam alanları daha etkin korunabilir. Bununla birlikte hepimiz elbette birey olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmalıyız.”

Haber: Cafer ZENGİN