İYİ Partili Özhan: Büyükşehir 100 milyonun üzerinde borç faizi ödüyor. Peki, 100 milyonla neler yapılır?

İYİ Partili Özhan: Büyükşehir 100 milyonun üzerinde borç faizi ödüyor. Peki, 100 milyonla neler yapılır?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 100 Milyonun üzerinde borç faizi ödediğini belirterek, “Adeta geleceği ipotek altında. Peki bu yüz milyon ne demek? Bu yüz milyonla neler yapılabilir?” dedi ve ilçe belediyelerinin bütçesi dikkat çekerek, 100 milyonla nelerin yapılabileceğini sıraladı.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, Büyükşehir Belediyesi’nin bankalara borçlanmasının ardından ödediği faiz miktarına dikkat çekti. Belediyenin borçlanma ile birlikte 100 Milyonun üzerinde faiz ödediğini dile getiren Özhan, “Yüz milyonla neler yapılır?” diye sordu.

“YÜZ MİLYONLA NELER YAPILIR?”

“Bütün Büyükşehirler ağır faiz yükleriyle karşı karşıya. Merkezi idarenin Kayseri’nin de içinde bulunduğu Büyükşehirleri bu ağır bedellerden kurtarmak için çözüm sunması gerekli” diyen İYİ Partili Özhan, 100 Milyon TL ile nelerin yapılabileceğini de sıraladı. Özhan, şu ifadeleri kullandı, “ Kayseri Büyükşehir Belediyesi senelik 100 Milyonun üzerinde borç faizi ödüyor! Adeta geleceği ipotek altında. Peki bu yüz milyon ne demek? Bu yüz milyonla neler yapılabilir? Bu yüz milyon Sarız, Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Bünyan, Pınarbaşı, Yeşilhisar Belediyelerinin, yani 7 Belediyemizin bir yıllık toplam bütçeleri demek. Bu yüz milyon Develi Belediyesi’nin 2 yıllık toplam bütçesi demek. Bu yüz milyon Hacılar Belediyesi’nin 5 yıllık toplam bütçesi demek. Bu yüz milyon Akkışla Belediyesi’nin 10 yıllık bütçesi demek. Bu yüz milyon Kayseri Büyükşehir Belediyesi ‘sosyal yardımlarının’ on misli demek. Bu faiz gideri ile Büyükşehir on kat daha fazla yoksula yardımcı olabilir. Bu yüz milyon Kayseri’de Belediyelerin ve hayırseverlerin yardımları ile yapılmaya gayret edilen Türkiye’nin en büyük Çocuk Onkoloji Hastanesinden senede 3 tane yapmak demek. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sosyal yaşam merkezlerinin en kapsamlısının maliyeti 10 milyon civarında. Bu yüz milyonla Büyükşehir her yıl beş yıldızlı, yüzme havuzlu 10 Sosyal Yaşam Merkezi açabilir. 40 Derslikli bir ilköğretim okulunun maliyeti yaklaşık 10 Milyon. Bu yüz milyonla her yıl 10 okul yapılabilir. Bu yüz milyonla her yıl tam teşekküllü, 150 yataklı bir hastane inşa edebilirsiniz. Bu yüz milyonla 3600 Asgari Ücretli çalışana, bir yıl boyunca istihdam sağlayabilirsiniz. Bu yüz milyonla, 150 Bin lira maliyetli , her yıl tam 666 konut yapılıp ihtiyaç sahiplerine verilebilir. Bu yüz milyonla bir yıl boyunca bütün Kayseri’ye ücretsiz su verilebilir. Yapılabilecek Hizmetleri daha da artırmak mümkün. İtiraz ettiğimiz nokta şu. İdarecilerin ‘hizmet var ki, borç var’ yaklaşımlarını reddediyorum. Borçlarının sadece bir yıllık faizi ile yapılabilecekler ortada iken, borcun aslıyla neler neler görebilmeliydik. Şehrin kaybettiklerini düşündükçe üzülüyorum. Bu işin artık sadece Şehrin kendi gücüyle çözülebileceğini de düşünmüyorum. Şehirlerde oluşan bu kara deliklere Ankara eliyle çözüm bulunmalı. Ödediğimiz vergilerin, su paralarının faize bile yetmediğini düşündükçe Kayseri halkının geleceği ve kaybettikleri adına kahroluyorum”

Haber: Cafer ZENGİN