İYİ Partili isim KASKİ`ye seslendi: O mahallede bir yıldır su kesintisi yaşanıyor

İYİ Partili isim KASKİ`ye seslendi: O mahallede bir yıldır su kesintisi yaşanıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Ümit Yasin Tunçbilek, Tavlusun'da bir yıldır su kesintilerinin yaşandığını ve bu durumun vatandaşı mağdur ettiğini belirterek, KASKİ'yi göreve davet etti. 
"Dört tarafı barajlar ile çevrili toprağından su fışkıran Erciyes’inden güldür güldür su akan güzide bir coğrafyada yer alan yeşili ile de suyunun kalitesi ile her çeşmesinden su içile bilir olması ile övündüğümüz ve gurur duyduğumuz eşsiz memleketimiz Kayseri’mizin Tavlasun Mahallesinde yaşayan vatandaşlar 1 yılı aşkın bir süredir olan su kesintisinden müzdaripler." diyen İYİ Partili Tunçbilek, "Biz meclis üyeleri olarak vatandaşların rahat bir yaşam sürmesi için gayret ile çalışmaktayız. Tavlasun’daki vatandaşların dediklerine göre her gün saat 17:00’dan sonra su kesintisi yaşıyor ve su içmek ve  banyo yapmak bir kenera tuvalet ihtiyaçlarını zor bir şekilde hallediyorlar. Bilindiği gibi su hayatın kaynağıdır su olmaz ise iman olmaz su olmaz ise temizlik olmaz su olmaz ise yaşam olmaz Çamaşırlar, bulaşıklar, yemek, lavoba ihtiyacı, banyo her şey aslında su ile oluyor ve yokluğu hayatı zor bir hale sokuyor. hepimiz bunu biliyoruz ama Tavlasun’daki vatandaşlar 1 yıldır bu hizmeti alamıyorlar. İçecek su bulamadıklarından dolayı bu sorun ceplerine yansıyor böyle bir dönemde faturaların çok yüksek olduğu zamanda vatandaşın maduriyetinin giderilmesini istiyorum. Çeşme suyu yerine hazır su alıp onları içiyorlar . Bilindiği gibi insan vücudu ve evren suya muhtaç yaratılmıştır. Tavlasun Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız için öz verimli bir çalışma sürdürüyoruz. KASKİ ve Büyükşehir Belediyesi bu konu hakkında ivedilikle bir çalışma sürdürmesini ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözmesini bekliyoruz. Hangisi olduğu önemli değil herhangi bir mahallesinin su sıkıntısı çekiyor olması gerçekten ciddiye alınması gereken büyük bir eksikliktir. Bu eksiklik kesinlikle bahane kaldırmaz bu işte eksiği veya ihmali bulunanların kendilerini mizana çekip durumu değerlendirmeleri ve gereği neyse onu yapmaları bu memleketin her bir ferdine olan sorumluluklarındandır. Şimdi bunlar söylendiğinde elbette ilgili kişiler birçok halk kaynaklı bahaneler öne süreceklerdir fakat dediğim gibi bu sorun bahaneler ile geçiştirilecek bir sorun değildir. Hiçbir yönetici birtakım bahaneleri ileri sürerek halkın bir kısmının yaptıklarından dolayı ( bağ ve bahçe sulamalarından) bir diğer kısmını cezalandırma hakkına sahip değildir. Biz burada sorun ve bahane üretmek için değil çözüm üretmek için toplanıyoruz gereği ne ise ivedilikle yapılmalıdır. Bu teknoloji çağında erkek kadın hepimizin artık omuzları narinleşti eskisi gibi omuzumuza sopa takıp uçlarına bakraç bağlayarak derelerden su çekemeyiz. Dökme su ile değirmen dönmez. 
Böyle bir dönemde faturaların çok yüksek olduğu zamanda vatandaşın maduriyetinin giderilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.