İYİ Partili Kazım Yücel: Haklarını sonuna kadar savunacağız

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda partisinin Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Ramazan Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

İYİ Partili Kazım Yücel: Haklarını sonuna kadar savunacağız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Kazım Yücel, Ramazan Bayramının İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dinledi. Yücel, başta Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'daki soydaşlar olmak üzere Mescidi Aksa'nın da işgal altından kurtulması için de müslümanların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Yücel, "Kıymetli hemşerilerim, hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Bir Ramazan ayını daha arkamızda bırakmanın burukluğunu yüreklerimizde hissederken, Yüce Allah’ın bizleri Mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşturmuş olmasının sevincini hep birlikte yaşıyoruz. 2 yıldır hem Ramazan ayını hem de bayramları koronavirüs nedeniyle buruk geçiriyoruz. Bayramlarımızı sevdiklerimizden uzak geçirmek zorunda kalıyoruz. Gönül ister mi herkes sevdiği ile sarılsın, kucaklaşsın ve bayram neşesi yaşasın. Maalesef salgın tehlikesi geçmiş değil.  Peygamber efendimiz bize bu günleri işaret etmiş ve "Bir yerde vebâ olduğunu işittiğinizde oraya girmeyiniz. Bir yerde vebâ ortaya çıkar, siz de orada bulunursanız, hastalıktan kaçarak oradan dışarı çıkmayınız" diye buyurmuş. Rehberimiz olan Hz. Muhammed'in (sav) buyruklarına harfiyen uymak zorunda olduğumuz günlerden geçiyoruz. Bu bayramda lütfen sosyal hareketliliğe meydan vermeyelim. Bir araya gelmemeye özen gösterelim. Bayramlaşmalarımızı telefonla yapalım ve salgın riskini etrafa taşımayalım" dedi.

Yücel, "Müslüman coğrafyalarda kan ve gözyaşı durmuyor. Müslümanlar, ezilmeye ve hor görülmeye devam ediyor. Kudüs'te Ramazan ayında müslümanlara işgalci İsrail bomba yağdırıyor. Yine Çin zulmü altında Doğu Türkistan'da müslüman Türk Milleti zulme ve soykırıma uğruyor. Doğu Türkistan ve Kudüs'teki mazlumlar olmak  üzere dünyanın neresinde olursa olsun Türk Milleti olarak mazlumların yanlarında olmaya devam edeceğiz. Onların haklarını sonuna kadar savunacağız. Yine şanlı Türk Ordusunun kıymetli evlatları Mehmetçigimiz, terörle mücadelesini sürdürüyor. Verilen görevi yer, zaman ve mekan fark etmeksizin yerine getiriyor. Bayram vesilesi ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine bir kez daha sabırlar diliyorum. Gazilerimize minnet duyuyor ve hayırlı ömürler diliyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle  hemşerilerimin ve İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyor; savaşlardan ve çatışmalardan bunalan dünyaya bayramın barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.
...