İYİ Partili isimden Esnaf ve Ticaret Odaları tepkisi: Neden suskunsunuz?

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Erhan Özhan, zabıta, seyyar tartışmasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Özhan, zabıtaların linç edilmesine isyan etti ve esnaf ve ticaret odası yönetimlerine tepki gösterdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İYİ Partili isimden Esnaf ve Ticaret Odaları tepkisi: Neden suskunsunuz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Seyyar satıcıya yönelik zabıta müdahalesiyle başlayan tartışmalara İYİ Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Özhan da katıldı. Özhan, zabıtaya sahip çıkarken, Esnaf ve Ticaret Odalarının yönetimlerine seslendi. 

Özhan, "Siyaset popülizme feda edilmemeli" diye konuştu.

Özhan, şunları söyledi: Yeri geldiğinde bir doğrunun bir alıcısı olmayabilir, bir yanlışın ise bin alıcısı olabilir; fakat biz alıcısı olmasada doğrudan yana durabilmeliyiz. Sahada ve yeri geldiği zaman “can güvenliği” tehdidiyle karşı karşıya çalışan Büyükşehir Zabıtasına yönelik “linç” edercesine yapılan “adaletsiz” “siyaseti” doğru bulmuyorum. Kanun ve yönetmelik uygulayıcısı konumundaki memurların toplum önüne adeta “ekmek düşmanı” gibi atılması yanlışı, önü alınamaz daha büyük kanunsuzlukların yolunu açabilir. Zabıtaya yönelik linç, arkasına siyasi desteğide alarak kanunsuz iş yapanların sahayı, meydanı doldurmasına sebebiyet verebilir. Hakikati taraf tutmadan dile getirmek, eleştirileri ve mağduriyetleri tek taraflı ifade etmemek gerekir. Gelin sabahtan akşama kadar Başkanları eleştirelim, siyaseten birbirimize vuralım; fakat ekmeği, aşı, ailesi için “emir uygulayıcısı” konumundaki insanları, toplum önünde linç ettirmek sağlıklı bir yol değildir.

İYİ Partili isimden Esnaf ve Ticaret Odaları tepkisi: Neden suskunsunuz

SUSKUNLUĞA BÜRÜNMELERİNİ HAYRETLE İZLİYORUM! 

"Siyaseti ve siyasetçiyi ilgilendirmesinden daha çok esnaf, sanatkar ve ticaret odaları ile Belediyeleri ilgilendiren konularda ilgili Odaların sorumluluktan kaçarcasına, acaba biz de linç edilir miyiz korkusu ile suskunluğa bürünmesini ise hayretle izliyorum" diyen İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Özhan, "Rahatsız olduğumuz dilenci, ışıklarda can silme bahanesiyle tehdit oluşturan çeteler ve yüzlerce problem karşısında 'zabıta yok mu?'  diye çağırdığımız insanları, bir mesele üzerinden 'kahrolsun zabıta' noktasına oturtmak ne büyük haksızlık ve adaletsizlik hiç düşündünüz mü? Doğruyu bulalım ama sakince, eleştirelim ve adaleti sağlayalım fakat hakça. Milletimizi birbirine ve kurumlarına karşı düşman etmeden doğruya varabilmeliyiz." şeklinde konuştu.