İYİ Partili isim zamlara öyle bir tepki gösterdi ki!

Elektriğe yüzde 15 oranında yapılan zamla birlikte 2021 yılında yapılan zam oranı yüzde 22'yi buldu. İYİ Partili Kazım Yücel, elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere zamlara tepki göstererek, iktidara seslendi. Yücel, 'Yeter artık, vatandaşı bitirdiniz' dedi.

İYİ Partili isim zamlara öyle bir tepki gösterdi ki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yaptı.  2021 yılında yapılan zam miktarı ise yüzde 22'leri buldu. Aynı zamanda doğalgaza da aynı anda yüzde 12 oranında zam yapıldı. Ardı ardına yapılan zamlara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel'den sert tepki geldi. 
“BATSIN SİZİN NORMALLEŞME ANLAYIŞINIZ”
Yücel, "1 Temmuz itibari ile hükümet normalleşmenin başlayacağını duyurmuştu. Dün gelen haberler gerçekten normalleşmenin başladığını  bize net gösterdi. Hükümet aslında açık açık 'zamlara hazır olun' demiş de biz bunu anlayamamışız. 1 Temmuz itibari ile ardı ardına yapılan zamlar, AKP iktidarının normalleşme anlayışının tezahürü olarak ortaya çıktı. Yazık gerçekten yazık. Batsın sizin normalleşme anlayışınız" dedi.
“MİLLETİN KURU EKMEĞİNE GÖZ DİKTİLER”
Yücel, "Bakın size çok çarpıcı bir örnek vereyim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” programına katıldı ve  'Gelin hep birlikte basit önlemler alalım. Alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim. Sadece ihtiyacımız kadarını alıp bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim.' diye akla ziyan bir açıklama yaptı. Allah aşkına, milleti aç bıraktınız, ne porsiyonu küçültmesi! AKP iktidarı saraylarda yaşarken; millet aç ve sefil bir halde karnını doyurmanın derdine düşmüş durumda. Programın ismine bak, "Gıdanı Koru Sofranı Sahip Çık". Milletimize alabileceği gıda mı bıraktınız! Milletin cebindeki parayı emdiniz,  millet nasıl sofrasına sahip çıkacak. Milletin sofrasında sadece kuru ekmek kaldı. Şimdi ona da gözünüzü diktiniz!" şeklinde konuştu.
"BECERİKSİZLİKLERİNİN FATURASINI MİLLETE ÖDETİYORLAR"
"Şimdide utanmadan ve hiçbir şey yokmuş gibi elektriğe ve doğalgaza zam yapıyorsunuz" diyen İYİ Partili Kazım Yücel, "1 Ocak'tan bu yana yapılan 2 elektrik zammı toplamda yüzde 22'yi buldu. Bunun yanı sıra doğalgaza da her ay düzenli olarak ayrıca zam yapılıyor. Akaryakıtta neredeyse her gün yapılıyor.  Ülkeyi yönetemeyen, yandaşlarının cebini dolduramayan AKP iktidarı, kendisine kaynak olarak yine  vatandaşı seçti. Vatandaşı tükenmeyen hazine sanan Saray Yöneticileri ve onların yaverleri, 16 aydır kıdım kıdım esnafa verdiği sözde destekleri geri almanın derdine düştü. Pandemi sürecinde milleti aç ve perişan bırakan, esnafı batıran Saray Yöneticileri, kendi  lüks hayatlarından feragat edeceklerine yine kendi saltanatlarının devamı için milleti hedef tahtasına oturttular. Zam üstüne zam yapmaya başladılar. Sarayın  aylık 850 Bin TL'lik sadece elektrik giderini kısmak yerine bulundukları sırça köşkleri, sarayları, milletin cebindeki 3-5 kuruşla saraylarının ışıklarını söndürmemenin derdine düştüler. Ülkeyi yönetemeyen Saraydakiler, beceriksizliklerinin faturasını yine millete ödetmeye çalışıyorlar.Yeter artık, düşün artık milletin yakasından. Vatandaşı yediniz, bitirdiniz. Vatandaş bitti!" dedi.
"İYİ PARTİ, VATANDAŞI AKP ZULMÜNDEN KURTARACAK"
Yücel, "Milletimizde artık dayanacak güç kalmadı. Bunun herkes farkında. Oylarının yüzde 45 olduğunu söyleyen AKP'liler, sandıktan kaçtıkça kaçmaya devam ediyorlar. Ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar. İyiler gelmeye devam ediyor. Saraylarda lüks hayat sürüp vatandaşın unutanların sonları yakın. İyi Parti, milletimizin tek umudu. En yakın sürede yapılacak seçimde İyi Parti iktidar olacak ve vatandaş AKP zulmünden kurtulacak" diyerek sözlerini bitirdi.