İYİ Partili isim bu duruma isyan etti: Yazıklar olsun!

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Yiğen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bazı tesislerde ortaya çıkan tabloya tepki gösterdi.

İYİ Partili isim bu duruma isyan etti: Yazıklar olsun!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Bayramın adı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” diyen Yiğen, “Buna rağmen belediyeler başta olmak üzere bazı kurumların bünyesinde faaliyet gösteren spor tesislere bir tane Atatürk posteri asılmamış. Yazıklar olsun. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Milli mücadelenin lideri, kurtuluşa giden yolun mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kıymetini bilmeyenden bu ülkeye, bu millete zaten fayda gelmez. Atatürk’ü anlamayanlardan, Cumhuriyetle hesaplaşanlardan makamı, koltuğu ne olursa olsun zaten bir fayda gelmez. Eğer Atatürk ve silah arkadaşları o kahramanlık destanlarını yazmasaydı, bugün bizler bu güzel ülkede özgür, bağımsız yaşayamazdık, ama bu derinliği ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenler nerden bilecek? Ama bizler Cumhuriyet’e, değerlerine ve Atatürk’e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler bugün onların sayesine bu günlere geldik. ‘Milli bayramları olmayanların, dini bayramları da olmaz’ sözü aslında anlamak isteyene her şeyi anlatıyor.  

İYİ Partili Yiğen, bayramın adıyla  da özdeşleşen Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait tesis ve binalarda da Atatürk posterinin olmamasına tepki gösterdi.