İYİ Parti İl Başkanı Ataman'dan, Başkan Büyükkılıç'a tepki!

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, 'İlçeleri millet bahçeleri ile donatacağız' açıklamasına tepki gösterdi.

İYİ Parti İl Başkanı Ataman'dan, Başkan Büyükkılıç'a tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Göç veren ilçeleri örnek gösteren İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, “Sayın başkan;  ilçelerimiz boşalırken, siz millet bahçesi yaparak göçümü önleyeceksiniz, işsizliğe mi çare bulacaksınız. Her şehre, her ilçeye millet bahçesi yaparak milletin hangi derdine çare olacaksınız, adı Recep Tayip Erdoğan olan millet bahçeleri yapmak ile halkın sıkıntılarına derman olamazsınız” dedi.

"EKMEK BULAMIYORSAN PASTA YE DEMEK GİBİ..."

Ataman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Ekmek bulamıyorsan, pasta ye, işin yoksa millet bahçesine … Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Büyükkılıç, Kocasinan, Özvatan, Akkışla, Yeşilhisar, Pınarbaşı, Tomarza ilçelerine Millet Bahçeleri yapılacağını, yaşanabilir şehirler için önceliklerden birisinin de yeşil alan olduğunu ve bu kapsamda millet bahçelerinin vatandaşın hizmetine sunulmasını önemsediğini ve insanı yaşat ki şehir yaşasın diyerek ilçelerimize müjde (!) verdi. İnanın bu olay  “ekmek bulamıyorsan pasta ye “ demenin başka bir versiyonu,  yani iş bulamıyorsan, git millet bahçesine vakit geçir” , Sayın başkan sizin millet bahçesi yapacağınız ilçelerimiz işsizlik, eğitimin istendiği gibi olmaması, doğalgazın bir türlü götürülememesi gibi nedenlerle sürekli göç veriyor. Neredeyse hayalet ilçelere dönüyor. Genç nüfus her geçen gün azalıyor.
Sayın Başkanım,  Akkışla ilçesinin 2000 yılında nüfusu 9.864 iken 2020 yılında 5.999’a, Tomarza ilçesinin nüfusu   2000 yılında 35.808 iken, 2020 yılında 22.028’e, Pınarbaşı ilçemizin 2000 yılında nüfusu 35.388 iken, 2020 yılında 22.900’a, Özvatan ilçesinin 2000 yılında nüfusu 10.482 iken, 2020 yılında 3.891’e ve Yeşilhisar ilçemizin 2000 yılında nüfusu 24.830 iken, 2020 yılında 15.935’e düştüğünü sizlere hatırlatmama gerek yoktur sanırım,  şüphesiz ki biliyorsunuzdur. Sayın başkan;  ilçelerimiz boşalırken, siz millet bahçesi yaparak göçümü önleyeceksiniz, işsizliğe mi çare bulacaksınız. Her şehre, her ilçeye millet bahçesi yaparak milletin hangi derdine çare olacaksınız, adı Recep Tayip Erdoğan olan millet bahçeleri yapmak ile halkın sıkıntılarına derman olamazsınız, ilçelerimize iş imkanı yaratın, yatırım teşvikleri alın,  eğer yeşil alan yaratmak da istiyorsanız insanlara ağaç fidesi dağıtın.